Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE SMETA IM HLADNOĆA

Zimsko kupanje: Zaigrali picigin u ledenom Jarunu

Opatijski Kukali, društvo građana, zimskim kupanjem u jezeru Jarun promovirali su Opatiju
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/24
05.12.2020.
u 16:05

Veselo društvo uživalo je u zimskom piciginu i pjenušavom vinu

Opatijski kukali okupali su se danas u jezeru Jarun. Obeshrabrila ih nije ni temperatura zraka koja je bila oko nule, kao niti temperatura vode koja je iznosila 7 stupnjeva.

Odjeveni u retro kupaće kostime koji su bili u modi početkom 20. stoljeća i s Djed Mraz kapicama na glavi, hrabro su uronili u vode zagrebačkog mora te zaigrali picigin i vaterpolo nogometnom loptom. Ovoga puta pridružila im se jedna Zagrepčanka koja se javila Kukalima i postala njihovom počasnom članicom. Kroz šalu su pozvali i Splićane koji se zimi kupaju na Bačvicama da im se pridruže i isprobaju picigin u ledenom Jarunu. 

Cilj ovog neformalnog društva građana iz Opatije je promovirati svoj grad i Advent na moru. Osim što su željeli donijeti dašak primorja Zagrebu i njegovim građanima, cilj im je bio i promocija zdravlja i prirodnog jačanja imuniteta u doba pandemije.

Opatijski Kukali, društvo građana, zimskim kupanjem u jezeru Jarun promovirali su Opatiju
1/24

Veselo društvo uživalo je u zimskom piciginu i pjenušavom vinu, a u jednom trenutku posjetio ih je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je podržao ovu njihovu akciju. Gradonačelnik Opatije svoju je podršku gradskim "ambasadorima" izrazio putem Facebooka.

-Pokazali su kako se jača zdravlje i izdržljivost i promovirali su Opatiju i Advent na moru sa željom da donesu dašak primorja Zagrebu i njegovim građanima, a sve s ciljem promocije zdravlja i prirodnog jačanja imuniteta u doba pandemije korona virusom. Svaka vam čast - komentirao je zagrebački gradonačelnik njihovu akciju na društvenim mrežama, a isto je učinio i njegov opatijski kolega Ivo Dujmić koji je za podršku Kukalima u Zagreb poslao svoju zamjenicu Veru Aničić. 

Inače, Opatijski Kukali su najpoznatiji po tradicionalnom novogodišnjem kupanju u svom gradu.

 

 

Ključne riječi

Komentara 3

EF
Effective
16:31 05.12.2020.

Jako zdravo i puno benefita ima kupanje u hladnoj vodi.Ako niste hrabri kao ekipa iz Opatije,za vrijeme tuširanja po 30-ak sekundi možete izmnjenjivati mlaz.(toplo-hladno)

DH
dalibor.hren
10:06 06.12.2020.

Bravo dečki!

LI
linkser2
16:50 05.12.2020.

Važno da je Banditić bio prisutan, Trebali ste ga iskotistiti za bovu, velika glavina, nebi potonula. Inače čestitke za ulazak u hladnu, prljavu močvaru...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije