Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMOTRA NA ŽITNJAKU

Zimska je služba dobila još dva kamiona i “labudicu

Zagreb: Gradonačelnik  Bandić na smotri Zimske službe
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
17.11.2020.
u 14:00

Osigurano je 29 vozila s ralicama i posipačima, jedna freza, 5000 tona soli i isto toliko sipine.

U skladištima Zagrebačkih cesta trenutačno je na lageru više od 19.000 tona soli i 4000 tona sipine, a za prvi snijeg u metropoli spremne su 292 ekipe raspoređene na 17 lokacija, što podrazumijeva 175 kamiona i 117 specijalnih vozila, istaknuto je to na jučerašnjoj smotri zimske službe u bazi Žitnjak. U pripravnosti su do 15. travnja, a kolekciju opreme upotpunili s novim tegljačem s prikolicom, odnosno “labudicom”, i dvama kamionima.

– Rali se i posipava 2651 kilometar prometnica, od čega u prvoj razini prednosti, kao što su prilazi bolnicama, oko 1100, a u drugoj oko 1500. Sve što je u prvoj skupini mora se očistiti u roku od četiri do šest sati, a ostale ceste u 24 sata – rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

A spremna je i zimska služba Zagrebačke županije, koja na svojem području nadležnosti ima, uz 1230 kilometara županijskih i lokalnih, i 430 kilometara državnih cesta. Osigurano je 29 vozila s ralicama i posipačima, jedna freza, 5000 tona soli i isto toliko sipine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije