Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREPČANI ZABRINUTI

Zid koji se odvojio od zgrade učvrstili sajlama: 'Pa tu je dvorište vrtića. Netko bi mogao poginuti'

Facebook/Zagreb te zove
23.12.2020.
u 23:56

- Ovo izgleda strašno. Ne znam kako su se usudili to tako ostaviti. Pa tu je dvorište vrtića. Bez riječi sam - kazala je stanarka

Zid na jednoj zgradi u Haulikovoj ulici se odvojio 30-ak centimetara od konstrukcije zgrade, a kako se ne bi srušio odgovorni su ga učvrstili sajlama, što je zgrozilo stanare koji žive u blizini.

- Ovo izgleda strašno. Ne znam kako su se usudili to tako ostaviti. Pa tu je dvorište vrtića. Bez riječi sam - kazala je stanarka za 24sata.

Da je takva sanacija opasna, potvrdio je i Krunoslav Komesar, vlasnik tvrtke Gark konzalting i dopredsjednik Hrvatskog društva sudskih vještaka i procjenitelja.

Zanimljiva obnova zida koji se 20cm odvojio od zgrade 🙄 Haulikova, dvorište dječjeg vrtića 🙄

Objavljuje Zagreb Te ZoveUtorak, 22. prosinca 2020.

- Ovo je vrlo neprofesionalno, ali može biti i vrlo opasno. Ovdje se radi o privremenoj sanaciji i, koliko se može vidjeti, ovo je plod nečije dosjetke, netko se snašao u ovoj situaciji. No u slučaju nekog novog podrhtavanja tla ili nečeg sličnog ovo se sve može srušiti, to nije dobro rješenje. Da bi se kvalitetno osigurala ovakva situacija, potrebna je konstrukcija koja bi podržavala sami zid. Prema mojemu mišljenju, ovo niti jedan inženjer građevine ne bi smio dopustiti. Možemo reći da je i ovo bolje nego ništa, ali treba biti oprezan. Odgovornost je na upravitelju zgrade, koji sa stručnim timom može stručno osigurati gradilište - pojasnio je Komesar. 

Stanari obližnjih zgrada su šokirani. - Još padaju crjepovi i fasada po gradu, a zamislite da se uruši cijeli zid. Pa netko bi mogao poginuti - rekli su za 24sata.

Ključne riječi

Komentara 27

DU
dugakita
07:01 24.12.2020.

Bandićevi stručnjaci.

TK
tkoznaa
02:28 24.12.2020.

Velika je to površina odmaknutog zida. Jači vjetar će to odvojiti i srušiti!

HA
Hanok
01:05 24.12.2020.

Buhahaha, znali smo pričati da Ameri brzo grade/nekvalitetno, bome ovakve kvalitete tamo nema, to je sigurno ahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije