Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kasne zbog korone

Žičara i Spomenik domovini otvorit će se u rujnu

Zagreb: Bandić sa suradnicima održao konferenciju uoči sjednice Gradske skupštine
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/3
01.06.2020.
u 16:45

Što se tiče žičare, početkom srpnja bi trebala biti organizirana probna vožnja u 38 modernih gondola koje bi trebale napraviti svoj prvi krug u duljini od 10 km, a u rujnu bi kompletan projekt trebao biti gotov.

U posljednja 24 sata u Zagrebu nema novooboljelih od Covida-19 te je ovo već 11. dan bez novih slučajeva, rečeno je na dašanjoj konferenciji nakon sastanka Stožera Civilne zaštite Grada Zagreba. Samo je osmero pozitivnih na koronavirusom, testirano je sveukupno 13.000 ljudi što je najviše u državi. 


Spomenik domovini otvorit će se u rujnu ove godine, kao sljemenska žičara, rekao je danas gradonačelnik Milan bandić. Oba su projekta trebala biti gotova u svibnju, ali su zbog sitaucije s koronavirusom u zakašnjenju.

- Spomenik domovini je zahtijevan projekt čija je staklena stijena naručena iz Kine, a brusit će se u Češkoj. Još nam je samo to ostalo, 95% projekta je gotovo - rekao je gradonačelnik i objasnio da se trenutno uređuje zeleni tepih oko spomenika, a južna strana spomenika biti će iluminirana igrom svjetla i vode

Što se tiče žičare, početkom srpnja bi trebala biti organizirana probna vožnja u 38 modernih gondola koje bi trebale napraviti svoj prvi krug u duljini od 10 km, a u rujnu bi kompletan projekt trebao biti gotov. 

Ključne riječi

Komentara 12

KI
KidamNaLijevo
16:05 02.06.2020.

Kasno bivši gradonačelniče, kasno.

2X
2Xgeneral
12:32 02.06.2020.

koje zlo na ovoj slici

2X
2Xgeneral
12:30 02.06.2020.

uspinjača i spomenik će se otvoriti u rujnu a miki zatvoriti u rujnu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije