Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako se prodaju mandarine

'Mogla sam i ja obut' štikle, pa nije ni baka Marica za baciti'

Foto: PIXSELL
1/15
04.10.2019.
u 22:57

Zgodni prodavač mandarina i Kristina daleko su od braka: 'Ova medijska frka je previše'

Slučajnost, marketinški trik ili jednostavno zgodna djevojka – što god da jest, od pojave Kristine Mandarine, kako su je nazvali mediji pa onda i cijela regija, voće koje prodaje trgovkinja u Podsusedu nikad nije bilo popularnije. Je li situacija ista na svim gradskim štandovima, odnosno stoje li kupci u redovima i za njihovo voće, provjerili smo danas s prodavačima diljem metropole.

Nije kupac uvijek u pravu

– Tak’ sam i ja mogla štikle obut’, nije ni baka Marica za baciti. I ja se mogu našminkati i treptati – puna samopouzdanja kazala nam je trgovkinja s Črnomerca, koju njezini kupci znaju kao baku Maricu. Na okretištu ova umirovljenica voće prodaje posljednje tri godine jer, kako sama objašnjava, još nije spremna prestati raditi. Posao za štandom, govori nam, odgovara joj jer voli ljude, a vole i oni nju jer znaju da kod nje vrijedi posebno pravilo.

– Nema tu one “kupac je u pravu”. Ako netko ne pozdravi mene, ne pozdravim ni ja njega. Kod mene samo direktno – kaže nam baka Marica. Da posebnu, pak, tajnu za privlačenje kupaca nema, otkrila nam je Antonija Butigan koja “vitamine” prodaje kod Glavnog kolodvora.

– Mislim da se ne treba posebno reklamirati, ja, recimo, nudim samo mandarine – sa smiješkom je objasnila Antonija Butigan, dodajući da posao uglavnom ide dobro jer kupci se privlače kvalitetom. Ipak, postoji mali “trik”.

– Obično ljudima koji dođu prvi put poklonimo šest-sedam mandarina, da najprije probaju. Onda se obično i vrate jer budu zadovoljni našim proizvodom – kazala je prodavačica s Glavnog kolodvora.

Dovoljan je osmijeh

Ne stvara se gužva samo kod nje, nego i kod Dalibora Benka na Črnomercu, koji voće prodaje posljednja tri mjeseca.

– Mandarina općenito ide ko luda. Mirisna je, iz Opuzena. A ja? Ja privlačim ljubaznošću, uvijek “stavim” osmijeh na lice kad primijetim da se mušterija približava i uslužan sam – svoj način prodaje otkrio je Dalibor Benko, svjestan da atribute poput poznate prodavačice Kristine ipak nema. Čuo je, dijeli odmah s nama, da je ona supruga “onog drugog zgodnog koji prodaje”, misleći na Tomija Vuletića zbog kojeg žene hrle ispred Offertissime u Svetoj Nedjelji. No Tomi, kojeg su na društvenim mrežama već prozvali Mandarinko, i atraktivna Kristina daleko su od braka.

– Iskreno da vam kažem, ova sva medijska frka je previše. Ne bih da me se spominje ni u kakvom kontekstu s mandarinama, osim u onom da je to moj posao – kazao je Tomi Vuletić, koji nam je kilogram voća i poklonio. Što se, pak, popularne Kristine tiče, čini se da je i njoj sve skupa postalo prenaporno. Na štandu na kojem radi danas je nije bilo, a pojavila se i priča da je trenutačno vjerojatno najpopularnija prodavačica u Hrvata dala otkaz. Zašto i je li našla neki drugi posao, možda negdje u marketingu, pokušali smo pitati samu trgovkinju, ali na telefon se danas nije javljala.

Ključne riječi

Komentara 11

GR
gragakarlovac
23:24 04.10.2019.

Hrvatski kretenizam nadmašio zapadni. Iz ničega napravili priću

CR
crodux
23:24 04.10.2019.

ovog frajera su izmislili samo da ne bude jednostranog sexizma!

Avatar nitko i ništa
nitko i ništa
23:21 04.10.2019.

(pre)Prodavači su tipični balkanski prevaranti koji kupuju stranu trećerazrednu robu sa Zelene tržnice,a Kristina je također prevarantica jer "podvaljuje" PVC sise pod prirodne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije