Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posljednja bitka

ZG taksisti će tužiti Grad zbog pogodovanja na taksi natječaju!

'taksi_pxl_gra'
''
12.03.2011.
u 08:30

Tužbu dižu i zbog zloporabe položaja i ovlasti, kažu vozači

Zagrebački taksisti jučer su poručili kako će sljedeći tjedan podnijeti dvije tužbe protiv grada, i to zbog pogodovanja i zloporabe položaja i ovlasti u postupku izdavanja dozvola za obavljanje prijevoza taksijem u metropoli!

Skupljaju dokaze

- O imenima još ne mogu govoriti. Trenutačno pripremamo dokazni materijal, a sljedeći tjedan sazvat ćemo konferenciju za novinare, kada ćete doznati detalje - kazao je Igor Ukalović, tajnik Radio taksi Zagreba.

Na pitanje je li tužba novi pokušaj miniranja ulaska "Cammea" na zagrebačko tržište, odgovorio je da nije. Tvrdi da tužbe taksista zagrebačkog udruženja nemaju nikakve veze s vlasnikom Cammea, Kostom Minovskim.

- Meni je osobno rečeno da onima koji ne predaju ponudu do 28. siječnja u 14 sati, ponuda neće biti razmatrana. Danas se još nadopunjuju neke ponude - ustvrdio je Ukalović.

Zbog toga su, tvrde zagrebački taksisti, mnogi obrtnici odustali od natječaja. Dodaju kako je nakon odustajanja dijela obrtnika rok za nadopunu ponuda produljen za više od mjesec dana. Kao dokaz za tužbu vide i to da "su 20 dana nakon završetka javnog poziva ponuđači pozvani da nadopune zahtjev u roku daljnjih 15 dana". Smatraju da je tu riječ o izravnom pogodovanju jer se "određenim ponuđačima" produljuje rok.

Minovski bez komentara

Da zagrebački taksisti nastoje zadržati monopol, potvrđuje i to se još nadaju da će ustavni sud ocijeniti odluke zagrebačke Skupštine neustavnima. Time bi se neslavno završila liberalizacija, koja je u postupku od kraja prošle godine. Kosta Minovski nije htio komentirati najavu tužbe zagrebačkih taksista.

Komentara 23

VA
vabriga
08:46 12.03.2011.

Zagrebački taksisti jučer su poručili kako će sljedeći tjedan podnijeti dvije tužbe protiv grada, i to zbog pogodovanja i zloporabe položaja i ovlasti u postupku izdavanja dozvola za obavljanje prijevoza taksijem u metropoli! I sve to iz razloga jer gradjanii manje trebaju platiti prijevoz umjesto vise kao i do sada! Bojkotirati skuplje taksi prijevoze! Njima se ne isplati voziti, pa neka ne voze i puste da drugi rade kojima se isplati.

MJ
mjernajedinica
08:51 12.03.2011.

Taksisti ,možete ići na njivu pa se igrajte s tikvama!

MJ
mjernajedinica
09:16 12.03.2011.

Zagrepčani ,pogledajte u Rijeci ,koliko se ljudi masovno voze s taksijima!!! Pitanje je zašto?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije