Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve u smeću

ZG Holding traži privatnog partnera za posao 'težak' 88 mil. kn

glomazni otpad
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
03.01.2014.
u 13:45

Zbog ilegalnog odvoza otpada koji se našao na ulicama Holding je zaradio i prekršajnu prijavu, a kako su kazali stanovnici Jakuševca, tražit će da za taj postupak netko i kazneno odgovara.

Problem glomaznog otpada Zagrebački holding izgleda neće moći riješiti ni i u iduće četiri godine samostalno, već će unosan posao dodijeliti privatnoj tvrtki.

Naime, objavljen je ispravak nedavnog poziva na nadmetanje, a u kojem je umjesto za jednu godinu rok ugovora koji Holding želi sklopiti s nekom tvrtkom produljen na četiri. Tako će, umjesto planiranih 20 milijuna kuna, na zbrinjavanje glomaznog otpada biti potrošeno 80 milijuna kuna, kolika je procijenjena vrijednost ugovora.

Ukupno će se tako trošak koji je nastao kada je Ministarstvo zaštite okoliša zabranilo odvoz glomaznog otpada na deponij na Jakuševac popeti na 88 milijuna kuna.

Naime, grad je već sklopio ugovor s tvrtkom Cezar u vlasništvu Petra Pripuza vrijedan gotovo osam milijuna kuna. Podsjetimo, zbog ilegalnog odvoza otpada koji se našao na ulicama Holding je zaradio i prekršajnu prijavu, a kako su kazali stanovnici Jakuševca, tražit će da za taj postupak netko i kazneno odgovara.

>>Umjesto Holdinga, otpad će za 7,5 mil. kuna skupljati Pripuz

Komentara 2

LU
lutomirski
11:02 05.01.2014.

to ovako izgleda, neko privatni ulozi kapital, onda mu zaplijene novac,podijele izmedu sebe i naprave zakon da je to ilegalno ili izmisle bilo sta, da bi zajebali investitora, moji dragi da je to tako lako i unosljivo, to bi vec davnih godina radili, nije niti jedan investora vise lud da u tu prevarantsku drzavi investira...

VI
Vito
09:30 15.01.2014.

Zbog ilegalnog odvoza otpada koji se našao na ulicama Holding je zaradio i prekršajnu prijavu, a kako su kazali stanovnici Jakuševca, tražit će da za taj postupak netko i kazneno odgovara. _____________________________ Zašto se smiješiš na slici kad očito nee razumiješ što si napsiala _________________ Nije problem u odvozu, nego u odlaganju na Jakuševac ________________________ Da milanče ne želi rješenje za recikliranje otpada jasno je i ovim natječajem od 88.000.000 kuna ________________ Manje grad zagreb košta izgradnja odlagališta i razdvajanje otpada nego ovi i ovakvi "ugovori" o odvozu ____________ A kamo odvoze taj otpad, ako ne na Jakuševac? __________________ Samo to sad rade privatnici i nitko to ne zabranjuje. ____________________ Ako imate prikolicu i sami možete do Jakuševca, platite i bacite, a ona velika drobilica prijeđe preko toga i nikom ništa. __________________ To je za plakati, "cijeli svijet", svugdje gdje se odvaja otpad, je odvoz nekoliko puta jeftiniji, no, milanče ima dogovor i jednostavno ne želi odvajati otpad ________________ Kad bi to htio, odvajanje otpada bi zaposlilo stotinjak radnika, ako ne i tisuću _____________ Ovako plaća privatniku, a vi, "novinari" nasjedate na pripovjetku o odvozu kao koke na jajca, uopće ne razumjevajući da se ne radi o odvozu, nego o odlagalištu kojeg Zagreb nema, jednako kao što ga nemaju niti privatnici koji se sad "natječu" za posao oko odvožnje _____________ Očito niste razmujeli, niti gledali, seriju "Obitelj Soprano"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije