Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MORA FINANCIRATI I GRADNJU

ZET preuzima sljemensku žičaru

žičara
Foto: Grad Zagreb
11.04.2019.
u 15:15

Nekadašnji najveći Holdingov gubitaš najvjerojatnije će novac namaknuti kreditom

Neka upravitelj žičare sljedećih 15 godina bude ZET, a na sebe odmah neka preuzme i financiranje njezine izgradnje – ovako, u najkraćim crtama, izgleda prijedlog Grada o kojem će 18. travnja odlučivati Skupština.

Može li ili ne može, ali najvjerojatnije s potvrdnim odgovorom jer bandićevci i HDZ u Ćirilometodskoj 5 drže većinu, ZET biti taj koji će morati namaknuti novac za ovaj projekt, odlučit će upravo gradski parlament, u kojem već sada oporba upozorava kako je to zapravo vrlo loš plan.

U obrazloženju Grada ne postoji objašnjenje odakle će točno ZET uzeti novac potreban za dovršetak žičare, a nagađa se da će to biti iz komercijalnih banaka, odnosno kreditom, dok je, s druge strane, posve jasno da u gradskoj blagajni dovoljno kuna da se dovrši projekt koji košta 500 milijuna jednostavno nema.

U proračunu za ovu godinu za izgradnju tog puta do Sljemena predviđeno je 29 milijuna kuna, dok je u projekcijama za sljedeću tek 50 milijuna, a godina je to u kojoj bi žičara trebala biti dovršena.

– ZET od 1891. godine u Zagrebu pruža uslugu javnog gradskog prijevoza, a do zatvaranja prethodne žičare pružao je i uslugu prijevoza njome. Predlaže se da upravitelj žičare Sljeme bude ZET s obzirom na to da raspolaže stručnim i tehničkim uvjetima potrebnim za uspješno upravljanje žičarom – zašto ZET sad “uskače” u kombinaciju oko gradnje objašnjavaju u Gradu.

Održan prosvjed 'Ne damo Kino Europa'

Ključne riječi

Komentara 15

AE
Aedes2017
15:55 11.04.2019.

Što ima ZET preuzeti ..tri izvrtane rupe za pilote ?Znalo se odmah da Grad nema love ! Lagali su nam opet !!!

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
17:24 11.04.2019.

ZET???bravo bandiću!

RP
rpzagreb
20:48 11.04.2019.

Iako se sve vidjelo već prije puno godina, laži, prevare, lažna prediborna obećanja itd nakon svega samo je jedan zaključak.....nikada mu više ne treba dati niti jedan jedini glas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije