Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potresi u holdingu

ZET-ovci najavili štrajk na dan izbora između 
4 i 6 sati ujutro

'20.04.2012., Zagreb - Kontrolori ZET-a nastavljaju akciju intenzivne kontrole voznih karata.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
15.05.2013.
u 21:14

Nakon nedjeljnog prosvjeda, moguć je i nastavak tijekom radnog tjedna, no Jelić je kazao da sve ovisi o porukama koje im bude poslala uprava.

Na dan izbora u nedjelju, 19. svibnja, u jutarnjim satima između 4 i 6 ZET-ovi autobusi i tramvaji neće voziti zbog štrajka vozača. Štrajkat će oko četiri tisuće zaposlenika najveće gradske tvrtke kako bi poslali poruku upravi da žele bolju komunikaciju i suradnju sa sindikalnim predstavnicima.

– Kasne nam plaće, tvrtka je u dugovima, a mi nemamo nikakve informacije što se događa. Želimo da se uprava prema nama ponaša kao partner, a ne da se jednoga dana svi nađemo na ulici – kazao je Anto Jelić, predsjednik Sindikata vozača koji okuplja najviše ZET-ovaca. Uz taj sindikat, u štrajk će krenuti još pet drugih kako bi poslali što jaču poruku.

– Budući da će se štrajk održati na dan izbora, već u šest sati ćemo ga prekinut kako bismo građane mogli prevesti do birališta i kako nam nitko ne bi mogao prigovoriti da radimo za neku stranu – istaknuo je Jelić. Opovrgnuo je da je riječ isključivo o štrajku zbog kašnjenja plaća, no kazao je da je i to znak da unutar tvrtke postoje problemi s kojima sindikate treba upoznati.

Nakon nedjeljnog prosvjeda, moguć je i nastavak tijekom radnog tjedna, no Jelić je kazao da sve ovisi o porukama koje im bude poslala uprava. Iz uprave su pak kazali da se nadaju da do štrajka neće doći jer su ispunjene sve obveze prema zaposlenicima. ZET-ovi sindikati neće sudjelovati u današnjem štrajku solidarnosti s radnicima Croatije Airlinesa, koji od 7 do 10 organiziraju Savez samostalnih sindikata te Nezavisni sindikat Zagrebparkinga. Tijekom štrajka zaposlenici Vodovoda, Tržnica i Zagrebparkinga radit će usporeno. Iz uprave Holdinga su kazali da građani današnji štrajk neće osjetiti.

>>Zakasnili ste na posao? Dobit ćete ispričnicu od ZET-a

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije