Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povećanje prihoda

ZET inicirao ukidanje besplatnoga javnog prijevoza u središtu grada

tramvaj
Marko Lukunić/PIXSELL
13.01.2011.
u 18:55

Zona besplatnog prijevoza obuhvaćala je područje od dvije tramvajske stanice oko Trga bana Jelačića. Odluka se ukida 18. siječnja

Odluka o besplatnome javnom prijevozu u središtu grada nije imala očekivani učinak, zbog čega je ZET u suradnji s Gradom pokrenuo inicijativu za njezino ukidanje.

Zona besplatnog prijevoza obuhvaćala je područje od dvije tramvajske stanice oko Trga bana Jelačića. Odluka se ukida 18. siječnja.

– Moramo povećati prihode, a s obzirom na to da nismo uspjeli postići željeni učinak i smanjiti broj automobila u gradu, primorani smo revidirati odluku koja je stupila na snagu 1. siječnja 2009. – rekao je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a.

Iz ZET-a poručuju da postoji mogućnost uvođenja novog modela naplate za središte grada te da se već priprema prijedlog, no kada će se smanjiti cijena karata za strogi centar još nije jasno.

Ključne riječi

Komentara 6

BE
belizar
11:38 14.01.2011.

dogorilo do noktiju, jel\'da? milijunski gubici....ništa čudno, kad polupismeni zetovci imaju plaće po 6000-7000 kuna, a neki ljudi s diplomom startaju u firmama s 4000kn!

TR
tramvaj
19:23 14.01.2011.

Ma šta polupismeni----nepismeni, i kakvi 7000, ma 15 000!!!! Jadni ste!

PU
pumbica
16:48 17.01.2011.

Sramota da obična karta tranvaja će koštati 25.Kuna.Tolko dođe i jedno pile.To se zove otvorena pljaćka građana.I to od SDP-a.I mijesečne karte su užasno skupe.Kako će sirotinja koja radi ići na posao?Jer se jedino oni voze u tranvaju,a bogati idu autom.Bandić kaže to je samo za bogate?a koji bogataš daje djete u vrtić ili se voze u tranvaju.ZET je Zagrebački i nemože neki dotepenec pljaćkat sirotinju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije