Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pink day

Žene i vino idealan su spoj jer stvaraju profinjenije okuse

'08.03.2013., Zagreb - Muzej za umjetnost i obrt, sajam ruzicastih vina Pink Day, degustacija i kusanje rosea i pjenusavih vina. Photo: Robert Anic/PIXSELL'
'Robert Anic/PIXSELL'
09.03.2013.
u 00:03

Na Festivalu su se okupile vinarke i vinari iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Mađarske, Austrije, Italije i drugih zemalja

Ružičasta vina su ženstvena. Jedan je to od stereotipa koji članice udruge WOW (Women on wine) – Žene i vino žele – pobiti brojnim edukacijama o ženskoj nazočnosti na vinskoj sceni. Jučerašnji Dan žena bio im je idealan povod za organiziranje prvog međunarodnog Festivala ružičastih vina, pjenušca i šampanjca Zagreb Pink Day, koji se održao u Muzeju za umjetnost i obrt.

– Primarni je cilj upozoriti kako u Hrvatskoj postoji jaka ženska vinska scena. U ponudi festivala imamo za svakog ponešto, od predstavljanja knjiga, izložbi čaša, do raznih radionica – kazala je Davorka Krnić Trick iz udruge WOW.

Martina Tomac ima 31 godinu, majka je dvoje djece i sa suprugom je nastavila više od 20 godina staru obiteljsku tradiciju vinarstva.

– Ovaj posao iziskuje puno energije, ali ne bih ga nizašto mijenjala jer je svaki dan drugačiji i uzbudljiv. Mislim da žene imaju profinjeniji osjećaj za vina, dok su muškarci više kritični – istaknula je Tomac.

Na Festivalu su se okupile vinarke i vinari iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Mađarske, Austrije, Italije i drugih zemalja. Posjetitelji su mogli saznati sve o utjecaju vina na zdravlje, sljubljivanju čokolade i ružičastog vina, pjenušca i sirove hrane, naučiti o razlici kontinentalnih i \"morskih\" rozea, i još mnogo toga.

Manifestacija Zagreb Pink Day imala je i humanitarni karakter, skupljane su donacije za Autonomnu žensku kuću. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije