Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velikogorički tajkun, kupac Velkoma, nasilno preuzeo tržnicu

Željko Žužić okupirao Tržni centar i parkiralište

20.09.2005.
u 23:48

Velikogorički tajkun Željko Žužić, koji je nedavno kupio Velkom, jučer je angažirao zaštitare Sokol Marića kako bi nasilno preuzeo upravljanje Tržnim centrom i parkiralištem centra.

Ulaz zabranjen
Na tržnici je već od pet ujutro trajalo opsadno stanje. Desetak zaštitara Sokol Marića preuzelo je parkiralište na kojem se jučer nije naplaćivalo parkiranje, a dvojica su stražarila ispred ureda upravitelja Tržnog centra Zdravka Ivankovića kojemu nisu dopuštala da uđe u svoju kancelariju. Kada je upravitelj Ivanković oko podneva pokušao ući, zaštitari su ga spriječili pravdajući se nalogom svoje tvrtke. Ivanković je potom pozvao policiju, no od nje nije bilo velike pomoći. Policajci su utvrdili da sokoli imaju valjani radni nalog te rekli da ne mogu rješavati pravne zavrzlame.

Iako je Žužić kupio Velkom, a s njim i dio Tržnog centra, on nije jedini vlasnik cijele nekretnine jer postoji još 70 suvlasnika.
 Žužić smatra da je kupnjom dijela nekretnine kupio cijeli Tržni centar zajedno s parkiralištem, što nije točno. Ni ja ni ostali suvlasnici ne osporavamo njegov suvlasnički dio, ali osporavamo to da je on isključivi upravitelj tržnice i parkirališta  rekao je Zdravko Ivanković. Goran Beus Richembergh, velikogorički dogradonačelnik, Žužića je nazvao uzurpatorom.

Demonstracija sile
 Od koga Žužić štiti Tržni centar? To što on radi nema veze s mozgom. Ako Žužić može dokazati svoje vlasništvo, a još ne može jer nije upisan u gruntovnicu, ima pravo na zaštitu. Ali ne može uvoditi svoju privatnu policiju  rekao je Beus. Ako Žužić uzurpacijom i demonstracijom sile želi istjerati ljude koji legalno rade i kupuju na tržnici, grad će naći novu lokaciju na kojoj će biti zelena tržnica, kazao je Beus. Tomislav Konforta, odvjetnik suvlasnika, kaže da je Žužić jučer uspostavio samovlašće te najavio tužbu protiv Žužića zbog ometanja posjeda.
 Tražit ćemo zaštitu posjeda pred sudom. No, policija nije odradila svoj posao jer Žužić nema nikava prava pozivati zaštitare koji će čuvati Tržni centar. Jedini koji ima to pravo legitimni je upravitelj Zdravko Ivanković  rekao je Konforta.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije