Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najveći problem parking

Željko Uhlir: Zagrebačke tržnice u lošem su stanju, a bitne su za kvalitetu života u gradu

Zagreb: Kandidat za gradonačelnika Željko Uhlir razgovarao o problemima stanovnika Klare
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/3
14.05.2021.
u 17:08

- Posebno bi se trebala napraviti mala zelena tržnica u Voltinom naselju, i podupirati OPG-ove i male poljoprivrednike iz okolice Zagreba, tako da na tržnice stižu svježe lokalne namirnice - dao je kao jedan od prijedloga Uhlir.

- Zagreb i tržnice , šareni šestinski kišobrani i kumice, to je bila slika koju je svaki turist mogao ponijeti sa sobom nakon boravka u Zagrebu. No danas je situacija bitno drukčija, naše su tržnice u dosta lošem stanju, a one su bitne za kvalitetu života u gradu Zagebu -  istaknuo je na danas održanoj konferenciji za novinare na tržnici Dolac nositelj liste HNS-a za Skupštinu Grada Zagreba Željko Uhlir.

Kao najveći problem naveo je nedostatak parkirnih mjesta i otežan prilaz tržnicama. Neke tržnice, poput Trešnjevačkog placa, trebaju hitno izgraditi podzemnu garažu, dok drugima treba što prije sanirati pločnike i asfalt te time omogućiti kvalitetniji pristup i prolaz. Za tržnicu na Kvatriću, tvrdi, bi trebalo izvesti nadstrešnicu, a tržnica na Branimircu je zaboravljena u potpunosti pa ju treba cijelu srediti. 

- Posebno bi se trebala napraviti mala zelena tržnica u Voltinom naselju, i podupirati OPG-ove i male poljoprivrednike iz okolice Zagreba, tako da na tržnice stižu svježe lokalne namirnice - naglasio je Željko Uhlir. Projekti su, dodao je, za koja se u gradskom proračunu uvijek može naći novaca, a građanima bi itekako omogućilo brži, jednostavniji i učinkovitji posjet tim, nekad zvanim, trbusima grada.  

Ključne riječi

Komentara 3

AF
AfganistanskiHrvat
17:55 14.05.2021.

Gospodine Uhlir, znate li kako se vozimo po zagrebačkim cestama? Šaht, rupa, šaht, šaht, rupa, upser.......

PB
priska.bresci
23:35 18.05.2021.

Sad će vam tomasevic odmah sve urediti i popraviti naslijedio je je od bandica trezor pun novaca . Nećete valjda ići HDZ-u plakat sad imate možemo možda mogu i praviti novčanice pa će biti novaca ko blata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije