Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
24.03.2017. u 11:06

Zbog amnestije prvog prekršaja, kaos koji vlada na parkiralištima postao je još gori

U želji da se što više dodvori biračima na predstojećim lokalnim izborima, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić proglasio je opći oprost za one koji se švercaju u javnom prijevozu i na gradskim parkiralištima s naplatom. Odlučio je da će oni koje kontrolori u autobusima i tramvajima te na parkiralištima uhvate bez karte biti oslobođeni plaćanja kazni pod uvjetom da im je to prvi takav prekršaj. Pa oni kojima nije problem kupiti automobil i plaćati skupo gorivo za njega, ali im je problem platiti parkiranje nekoliko kuna, sad mogu bez straha od posljedica vozilo ostavljati i na, primjerice, mjestu za osobe s invalidnošću. Barem dok ih ne uhvate prvi put.

Nakon što je Bandić objavio tu amnestiju za švercere, primijetio sam na parkiralištu ispred svoje zgrade, za koje se plaća parkiranje, da je jedno jutro pod brisačima nekoliko automobila ostavljena dnevna karta jer njihovi vlasnici nisu platili kartu za parkiranje. Uplatnice pod brisačima nisu bile čest prizor na tom parkiralištu, ali otad se redovito mogu vidjeti, i to uvijek na različitim vozilima. Valjda im je svima prvi put. Vozači su, osim toga, počeli u povećanom broju ostavljati svoja vozila i na neobilježenim mjestima za parkiranje. Prometni redari ionako rijetko onuda prolaze i tko zna kad će ih uhvatiti te im prvi put ispisati kaznu, koju će im onda Bandić oprostiti. Tako je kaos koji ionako vlada na zagrebačkim parkiralištima postao još gori.

Dok gledaju to bezvlašće u gradu, oni koji uredno plaćaju karte i za javni prijevoz i za parkiranje ispadaju obične budale. A takvih je budala vjerojatno ipak više nego švercera kojima se gradonačelnik pred izbore želi dodvoriti. A pokušava im se dodvoriti time da ne moraju, primjerice, platiti 1,5 kuna po satu za parkiranje u trećoj zoni ili 20 kuna ako dobiju uplatnicu pod brisač za dnevnu kartu uhvate li ih da nisu platili tih kunu i pol. Misli li doista gradonačelnik da toliko vrijedi jedan glas Zagrepčanki i Zagrepčana? 

>> 'Ne plaćajte kaznu za parking ili ZET ako vam je to prvi prekršaj...'

>> Ako i iskoristite "oprost" za švercanje, pravilo "prvi put" vrijedi za parkiranje

Komentara 35

ST
stefj
15:43 24.03.2017.

Oprost prve kazne? I to je problem? A to što našim novcem popravlja privatne fasade i liftove, uvodi vodne priključke i sl. to nije problem?

Avatar kravata
kravata
12:55 24.03.2017.

Bandic je postao opasan za politicki zivot zagreba.

GV
golub Vaso
11:11 24.03.2017.

ovako jeftini populizam HR još doživjela nije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije