Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijava

Zeleni USKOK-u predali prijavu protiv Bandića

prosvjed uskok
Sanjin Strukić/Pixsell
07.04.2010.
u 16:32

Zelena akcija i Pravo na grad gradonačelnika Bandića terete za zloporabu položaja i ovlasti te za štetno sklopljeni ugovor.

Predstavnici Zelene akcije i Prava na grad predali su danas USKOK-u kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Milana Bandića za kazneno djelo protiv službene dužnosti zbog zloporabe položaja i ovlasti te sklapanja štetnog ugovora u slučaju Varšavske ulice. Prijavu su glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću predali Tomislav Tomašević i Teodor Celakoski, a kako kažu, Bajić im je obećao da će se poduzeti svi potrebni izvidi te da će se u najkraćem roku donijeti odluka o daljnjem postupanju.

- Ugovorom o predfinanciranju gradonačelnik se obvezao investitoru vratiti 13 milijuna kuna za radove u Varšavskoj pozivajući se na gradnju komunalne infrastrukture, a u Varšavskoj se ne radi o dovođenju infrastrukture jer je ulica već ima. Zakon je izigran. Gradonačelnik je, također protupravno, radove u Varšavskoj uvrstio u program gradnje komunalne infrastrukture u idućih pet godina, što donosi Gradska skupština, a ne izvršna vlast - obrazložili su dio prijave predstavnici borbe protiv oduzimanja pješačke površine.

Prije predaje prijave oko 150 prosvjednika, držeći u rukama odčepljivače odvoda, ispred USKOK-a je pjevalo izmijenjenu pjesmu Prljavog kazališta "Zagreb te zove" kojom su pozvali istražitelje da "dođu u Varšavsku" te da "odčepe grad" koji je zaštopan korupcijom, pogodovanjem i zamjenama zemljišta.

 

Komentara 3

XN
xnet0822
18:44 07.04.2010.

I ne samo protiv njega, već i protiv Horvatinčića što gradi bez veze te želi upropastiti cijeli Zagreb i zatrti njegovu povijest ..... Jbte, Horvatinčić je skroz slijep i gluh - fućka se njemu što ruši povijesnu jezgru Zagreba, umjesto da popravi Dinamov stadion a veliki je Dinamovac ....

OB
-obrisani-
22:01 07.04.2010.

Predstavnici Zelene akcije i Prava na grad bi trebali uređivati svoje pripizdine iz kojih su se dotepli u Zagreb, a uređivanje Zagraba prepustiti zagrepčanima. Osim toga možda da im Baniduć organizira jedno \"studijsko putovanje\" u veće gradove Europe pa da vide kako su u centru gradova izgrađene garaže nalik na ovu \"Horvatinčićevu\". Čak ne trebaju daleko ni putovati, dosta je Beč, Munchen, Graz ... !

XN
xnet0822
23:20 07.04.2010.

Sekunda je napisao/la: Predstavnici Zelene akcije i Prava na grad bi trebali uređivati svoje pripizdine iz kojih su se dotepli u Zagreb, a uređivanje Zagraba prepustiti zagrepčanima. Osim toga možda da im Baniduć organizira jedno \"studijsko putovanje\" u veće gradove Europe pa da vide kako su u centru gradova izgrađene garaže nalik na ovu \"Horvatinčićevu\". Čak ne trebaju daleko ni putovati, dosta je Beč, Munchen, Graz ... ! ===================0 Sekundo, ne seri ! Ovo što si napisao je totalni idiotizam koji samo tebi može može biti slično ! Ako podržavaš Bandića, parti s njim - možda jednog dana završiš u umobolnci u Vrapču skupa s njim i Horvatinčićem .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije