Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varšavska

Zeleni prijavili Hoto zbog rušenja zgrade, čeka se papirologija

varsavska (1)
Foto: Patrik Macek/Pixsell
1/9
21.01.2011.
u 14:51

Pravo na grad i Zelena akcija traže odgovornost bivše ministrice graditeljstva i nadzornih organa koji su propustili na vrijeme spriječiti rušenje zgrade. Također traže da se zgrada ciglu po ciglu rekonstruira

Zelena akcija i udruga Pravo na grad prijavili su investitora projekta Cvjetni, Hoto grupu, građevinskoj inspekciji zbog, kako kažu, rušenja zgrade na adresi Varšavska 6. Građevinska inspekcija u četvrtak je zaustavila radove te je na ogradi gradilišta u središtu grada osvanula i ploča inspekcije koja to potvrđuje.

Prijava i policiji

Iz mjerodavnog ministarstva službenim su priopćenjem potvrdili zatvaranje gradilišta “nakon što je utvrđeno da se radovi izvode suprotno potvrdi glavnog projekta” te da se “zabrana ne odnosi na ostale radove u bloku”.

Na istom mjestu spomenute udruge jučer su održale novinarsku konferenciju, na kojoj su njihovi predstavnici Tomislav Tomašević i Teodor Celakoski izjavili kako je – “Tomo Horvatinčić smio samo dirati unutrašnjost zgrade, no on ju je cijelu srušio i ostavio samo vanjsko pročelje”.

Dodali su i kako su prije prijave inspekciji Ministarstva poslane 13. siječnja, prijavili policiji 5. siječnja rušenje zgrade na adresi Varšavska 6.

– Tog je dana Vera Petrinjak-Šimek zatražila intervenciju policije jer, kako je rekla policiji, Horvatinčić ruši nekakav objekt. U izvješću policije stoji da je policijski službenik utvrdio da radnici ne ruše objekt nego samo adaptiraju unutarnje zidove zgrade – rekao je Tomislav Tomašević iz Zelene akcije koji proziva policiju zbog, kako tvrdi, lažnog iskaza. Tražit će, nastavlja, da se zgrada rekonstruira od cigle do cigle i vrati u prijašnje stanje.

Cigla po cigla

Nadalje, kako neslužbeno doznajemo, inspekcija je utvrdila da su u suprotnosti s glavnim projektom srušene stropne ploče, vanjski zidove s unutrašnje dvorišne strane objekta od kojeg je ostala samo fasada. Tomo Horvatinčić potvrdio je pak da su sačuvali prednju fasadu, i to posebnim zategama.

– I stubište koje je sad problem smo razmontirali i stavili u skladište, ali ćemo ga ponovno i sastaviti. Jer mi svaku ciglu ponovno ugradimo u naš projekt – kaže Horvatinčić.

Zatvaranje gradilišta Horvatinčić je komentirao da se – gradilišta otvaraju i zatvaraju.

– A naše će se opet otvoriti i to vrlo brzo. Nabavljamo dokumentaciju, jer samo čekamo ispravak u tehnologiji građenja. Zapitajte se koliki je to propust ako smo dokumentaciju uspjeli nabaviti za samo jedan dan – rekao je Tomo Horvatinčić.

Komentara 28

DE
detour
15:01 21.01.2011.

zagrebacki SDP o tome naravno nema stav;)

Avatar Bell940
Bell940
15:49 21.01.2011.

ajde Horvatinčić završi već jednom taj svoj objekt, ovakve diverzije na projektu koji je pravno čist su trucanje i nabijanje bespotrebnih troškova. ovi zeleni su nenorrmalni tko ih plaća? da stalno uništavaju sve na kaj se zapiknu, trebalo bi ihh ukinuti jer su ćisti anarhisti koji ne priznaju pravo ni poredak. Ovakav složeni objekt se nemože napraviti bez takvih privremenih demontaža i sad raditi big deal od toga je neopravdano.

Avatar neugodan
neugodan
15:46 21.01.2011.

Nije horvatincic svetac ali imam pitanje za sve gradjane: KOJA JE KORIST ZA GRAD OD OVE DVIJE BUDALE ILI KOJA BI BILA KORIST OD TOG CENTRA DA GA SE NAPOKON DOVRSI????? Vjerojatno da bi ova druga solucija bila bolja za sve. ________________________________

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije