Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRORAČUN 'NIJE PROŠAO'

Zbog sukoba gradonačelnika i DPS-a, u Svetom Ivanu Zelini u ožujku prijevremeni izbori

06.06.2013., Zagreb - Hrvoje Koscec, novi gradonacelnik grada Sveti Ivan Zelina, clan koalicije SDP-HNS-HSU. Photo: Borna Filic/PIXSELL
Borna Filić/PIXSELL
02.01.2015.
u 11:00

Gradonačelnik Hrvoje Košćec vodit će Zelinu još do kraja siječnja, nakon čega grad preuzima Vladin povjerenik

Dubrovnik, Rab, Omiš, Hvar, Pag, Novi Marof, a sad i Sveti Ivan Zelina gradovi su koje u 2015. godini, prije svega, očekuju prijevremeni izbori. Zelina je jedini grad Zagrebačke županije u kojem Gradsko vijeće nije diglo potreban broj ruku kako bi se izglasale stavke koje bi činile proračun grada za ovu godinu, "težak" 42 milijuna kuna.

–U prijedlogu proračuna stavljen je naglasak na kapitalne investicije u infrastrukturu i poticanje gospodarstva - objasnio je gradonačelnik Hrvoje Košćec koji će grad voditi još do kraja ovog mjeseca, kad će Vlada imenovati povjerenika koji će preuzeti gradsku blagajnu. Prijevremeni izbori očekuju se u ožujku.

–Za to što nije prošao proračun za 2015. godinu nije krivo Gradsko vijeće nego sam gradonačelnik, koji nije uspio biti uvjerljiv sa svojim prijedlogom kako bi dobio podršku natpolovične većine - rekao je predsjednik vijeća, Željko Pecak, inače član Demokratske prigorsko-zagrebačke stranke (DPS), čiji članovi u Gradskom vijeću također nisu dali podršku proračunu koji je predložio gradonačelnik Hrvoje Košćec.

–U vremenu kad se mnogi žale i izgovaraju na nepoticajne okolnosti, ja sam predložio razvojan proračun. Nije to nikakva nepromišljenost, već odluka koja je bazirana na proračunima da će za Zelinu 2015. godina biti prijelomna. Pokušao sam objasniti to pred Vijećem, nabrajao imena tvrtki zainteresiranih za ulazak u južni dio poslovne zone, najavio dolazak trgovačkog centra, govorio o tvrtki koja poslovanje iz Zagreba seli ovamo, najavio nadvožnjak, rotor, objašnjavao da krećemo s nogostupima, da se našlo i prostora za besplatne knjige, ali sve to uzalud - rekao je gradonačelnik Košćec.

>>U Zaprešiću skuplja komunalna naknada, u Vrbovcu vrtić i prijevoz

Komentara 1

LI
Livi
13:16 02.01.2015.

Ruse se gradske strukture kao kule od karata. Svijet je vidio da se samo smjenjuju politicke stranke ciji pojedinici nikada nisu radili u privatnom sektoru da vidi kako je tesko doci do deset tisuca kuna a kamo li do milijuna. Kad covjek samo cudne da jedna skola kosta 10 do 20 milijuna kn zavrti mi se u glavi. Pa kosta li jedna skola kao 20 kuca! Pa kako jedan betonski most dug maksimalno 10 metara moze kostati 11 milijuna kn. Zato u Hrvatskoj cvjetaju ruze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije