Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKA SE ODLUKA SUDA

Zbog štrajka saniteta traže se sestre. Bolnice: Nema ih

Foto: Marin Tironi/PIXSELL
07.02.2020.
u 10:11

Neke ustanove nisu dobro primile gradski zahtjev za “pojačanje” jer ionako imaju premalo osoblja

Vozači zagrebačkog saniteta štrajkaju i danas. Županijski sud jučer nije donio odluku o tome je li štrajk vozača sanitetskog prijevoza u Zavodu za hitnu medicinu legalan, već danas u devet ujutro nastavlja raspravljati o zahtjevu za njegovu zabranu, potvrdio nam je glasnogovornik suda Krešimir Devčić.

Razlog odgodi jest činjenica da je sindikalcima sudski poziv uručen jučer oko deset, dva sata prije sudskog termina, što je prekratko za pripremu.

Zbog štrajka je Gradski ured za zdravstvo tražio “pojačanje” za Hitnu od ostalih gradskih zdravstvenih ustanova, kako bi zamijenili one koji štrajkaju. No, u nekim bolnicama to nisu dobro primili jer ionako imaju premalo zdravstvenog osoblja pa bi im odsutnost još jedne medicinske sestre znatno narušila organizaciju rada.

– I inače imamo šest medicinskih sestara manje nego što bi trebalo, a s obzirom na to da je u jeku sezona gripe i viroza, imamo pojačani pritisak pacijenata, ali i pobolijevanja među našim osobljem od kojih je dio na bolovanju. Kako radimo s osjetljivom populacijom, djecom, tražili smo da nas izuzmu od tog zahtjeva – rekla nam je Zrinka Kolak Kračun, medicinska sestra i sindikalna povjerenica iz Dječje bolnice Srebrnjak. U KB Sveti Duh njezina kolegica Brankica Grgurić, kazala je, nema informaciju da netko treba u Hitnu.

– Tražilo se da se iz svake gradske ustanove pošalje po jedna sestra ili tehničar i jedan vozač, znači i iz domova zdravlja itd., a gdje to nije moguće, neće ih ni slati. Pa ako bolnica s 1500 djelatnika ne može raditi bez jedne sestre, onda se stvarno može zatvoriti – prokomentirao je prof. Žarko Bašić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu grada Zagreba.

Komentara 1

LA
larala
07:54 08.02.2020.

Pa što sam gospodin ravnatelj i ekipa u gradu ne uskoći i ne proba nositi te teške bolesnike samo jedan dan, da vide koliko je to krvav i težak posao, već bi da drugi lome svoja leđa za njihove velikee plaće i fotelje. Nema za zahtjeve štrajkaša, o.k., izvolite gospodo iz gradske uprave raditi njihov posao jer radi vaših gluposti teško bolesni ljudi ne moraju ispaštati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije