Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZET

Zbog proljetnog polumaratona devet će autobusnih linija voziti izmijenjeno

Foto: PIXSELL
1/3
21.08.2020.
u 10:43

Donosimo popis privremenih ruta

Zagrebački proljetni polumaraton, koji će se održati u nedjelju od 7.30 do 12.30 sati, a čiji su start i cilj u Ulici Hrvatske bratske zajednice, uvjetuje privremenu prometnu regulaciju i izmjene u autobusnom prometu. U nastavku donosimo obilazne pravce autobusnih linija.

Autobusna linija 234 (Glavni kolodvor - Kajzerica - Lanište), tijekom utrke bit će obustavljena, dok će linije 218 (Glavni kolodvor - Savica - Borovje), 220 (Glavni kolodvor - Dugave), 221 (Glavni kolodvor - Travno), 229 (Glavni kolodvor - Odra - Mala Mlaka), 241 (Glavni kolodvor - Veliko Polje), 242 ( Glavni kolodvor – Podbrežje), 268 Zagreb (Glavni kolodvor - Velika Gorica) i 281 (Glavni kolodvor - Novi Jelkovec) prometovati izmijenjenim trasama u oba smjera.

Autobusi linije 218 vozit će s Glavnog kolodvora lijevo Ulicom grada Vukovara, zatim nastaviti desno na Aveniju Marina Držića i Slavonsku aveniju te lijevo u Kruge i dalje svojom uobičajenom trasom nastaviti do krajnjeg odredišta. Privremeno će u oba smjera biti ukinuta stajališta Lisinski i Nacionalna sveučilišna knjižnica, a u smjeru Glavnog kolodvora za daljnje putovanje može se koristiti stajalište Kruge - jug, koje koriste autobusi linije 107 (Jankomir - Žitnjak).

Istovremeno, autobusne linije 220 i 229, polazit će s terminala Glavni kolodvor, skrenuti lijevo u Ulicu grada Vukovara, zatim nastaviti desno Avenijom Marina Držića i Avenijom Dubrovnik, skrenuti lijevo na Aveniju SR Njemačke i dalje nastaviti uobičajenom trasom do krajnjeg odredišta. Privremeno će u oba smjera biti ukinuta stajališta Lisinski, Nacionalna sveučilišna knjižnica, Bundek, Muzej suvremene umjetnosti i Sopot. Autobusne linije 221, 241, 242 i 268 s Glavnog kolodvora skretat će lijevo u Ulicu grada Vukovara, zatim desno na Aveniju Marina Držića, opet desno na Aveniju Dubrovnik te lijevo na Aveniju Većeslava Holjevca otkuda nastavljaju uobičajenom trasom do krajnjeg odredišta. Privremeno će u oba smjera biti ukinuta stajališta Lisinski, Nacionalna sveučilišna knjižnica i Bundek.

Linija 281, prometovat će s početnog stajališta na Glavnom kolodvoru također Ulicom grada Vukovara, skretati desno na Aveniju Marina Držića, zatim lijevo na Slavonsku aveniju te nastaviti dalje uobičajenom trasom do Novog Jelkovca. Privremeno će u oba smjera biti ukinuta stajališta Lisinski, Nacionalna sveučilišna knjižnica i Kruge.

Autobusna linija 150 (Tuškanac garaža – Gornji Grad – Trg bana Josipa Jelačića) neće prometovati u subotu, 22. kolovoza zbog snimanja filma u Basaričekovoj ulici.

Autobusne linije 121 (Črnomerec – Karažnik – Gajnice) i 142 (Vrapčanska aleja – Jačkovina) prometovat će izmijenjenim trasama od sutra od 7 do 17 sati, zbog radova koji uvjetuju zatvaranje Žagarove ulice.

Autobus linije 121 vozit će s terminala Črnomerec uobičajenom trasom, dok će iz Gajnica voziti redovnom trasom do raskrižja Bolničke ceste i Ulice Majke Terezije, skrenuti desno u Ulicu Majke Terezije, lijevo u Ilicu te nastaviti redovnom trasom do Črnomerca.

U smjeru Črnomerca neće se koristiti stajalište na Vrapčanskoj cesti, a autobus će se zaustavljati na stajalištu Vrapčanska u Ilici. Autobusi linije 142 vozit će uobičajenom trasom do raskrižja Ulice Branimira Gušića i Bolničke ceste, skrenuti desno na Bolničku cestu, lijevo u Ulicu Majke Terezije, desno na Vrapčansku aleju i nastaviti do krajnjeg odredišta. Autobusna linija 142 neće za vrijeme radova koristiti stajalište Vrapčanska.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije