Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
V. Lisinski

Zbog interesa publike "Stilske vježbe" igraju još 27. i 29. siječnja

Stilske vježbe
arhiva VL
20.01.2011.
u 15:13

Predstava "Stilske vježbe" prije tri godine ušla je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najdugovječnija predstava s istom glumačkom postavom

Zbog velikog interesa za predstavu "Stilske vježbe", koja je igrala jučer i prekjučer, kazalište Planet Art dogovorilo je još dvije izvedbe u maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski - 27. i 29. siječnja.

Kao najdugovječnija predstava s istom postavom - Perom Kvrgićem i Lelom Margitić, koja igra dvije godine kraće od kolege - prije tri godine, na 40. obljetnicu, ušla je u Guinnessovu knjigu rekorda. Glumački dvojac igra prema tekstu Raymonda Queneaua, a pariški autobus 58 u kojemu se događa radnja, Tomislav Radić i Tonko Maroević u prijevodu i adaptaciji pretvorili su u slavni tramvaj broj 11. Iako je predstava živa više od četrdeset godina i igraju je isti glumci, popularnost joj ne pada jer se predstava "Stilske vježbe" temelji na improvizaciji i gledatelji je svaki put drukčije dožive.

Komentara 1

WI
witchy
17:11 26.01.2011.

svi koji niste gledali ovu predstavu, svakako ju pogledajte. prvi put sam ju gledala prije 30tak godina i posljednji put priije par godina i ništa nije izgubila na svježini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije