Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
božićni sajam

Zbog božićnih štandova traže ostavke, a predali i peticiju

'07.04.2011., Zagrebacki velesajam, dvorana Kumrovec, Zagreb - Savjetovanje na temu: Mjesto i uloga malih trgovaca na hrvatskom trzistu. Ivan Obad, HOK.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
Autori: mšk/VLM, pb/VLM
15.11.2012.
u 12:00

Obrtnici su ogorčeni jer je cijena kućice porasla, a uvedena je i licitacija, pa onaj tko najviše ponudi, dobiva mjesto

Udruženje obrtnika Zagreba, odnosno dvadesetak članova prikupilo je potpise protiv natječaja za dodjelu 105 prodajnih mjesta Božićnog sajma. Peticiju su dostavili Ministarstvu poduzetništva i obrta, Hrvatskoj obrtničkoj komori, Turističkoj zajednici grada Zagreba, Gradu Zagrebu te naposljetku i Obrtničkoj komori Zagreba, koja je natječaj propisala.

Naime, obrtnici nisu zadovoljni zato što prvi put prednost nemaju oni koji imaju vlastitu proizvodnju nego trgovci. Razočarani potezima predsjednika Komore Ivana Obada, tražili su i njegovu ostavku jer ne štiti njihove interese. Osim toga, uvedena je i licitacija za kućice, a početne su cijene za Gajevu i Bogovićevu od 11 do 17 tisuća kuna. Obrtnici tvrde da se tako pokušava namaknuti novac koji je izgubljen Bundekfestom. Ipak, desetak potencijalnih izlagača jučer je, zadnjeg dana prijave, čekalo pred vratima Komore da preda licitaciju.

– Mi smo obrtnici, nismo preprodavači robe. Licitiramo za božićnu kućicu u Gajevoj, no cijena je svake godine sve veća. Time smo izloženi još većem riziku, a Komora je ta koja profitira – rekla je obrtnica koja izrađuje uporabne predmete od keramike i stakla. Dodala je da ih tako trpaju u isti koš s uvoznicima kineske robe, koja dolazi u kontejnerima, a proizvodi obrtnika izrađeni su ručno. Njezina je kolegica dodala da se za sajam pripremala tri mjeseca te da će biti u minusu ako ne dobije mjesto.

Komentara 1

CI
Cipifrend
11:59 18.11.2012.

Gospodo obrtnici! Shvatite da ste zadnja rupa na svirali u ovom gradu. U bivšoj državi smo bili državni neprijatelji, a u ovoj smo ostatak starog sistema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije