Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREB

Zbog Adventa posebna regulacija prometa

Advent Zagreb
Foto: PUZ
07.12.2019.
u 10:04

Privremena regulacija prometa bit će na snazi od 30. studenoga do 7. siječnja.

Tijekom Adventa u Zagrebu 2019. godine, od 30. studenoga 2019. godine do 7. siječnja 2020. godine, bit će na snazi privremena regulacija prometa uz prilagođeni režim dostave u središnjoj zoni Grada.


Dostava u pješačke zone


Može se obavljati samo od ponoći do 10 sati ujutro, a izvan tog vremena samo iznimno na mjestima gdje počinju pješačke zone:
- rotor Bakačeva ulica, istočna strana
- Ulica Pod zidom
- Vlaška-Palmotićeva
- sjeverna strana Zrinjevca, desna traka
- Masarykova ulica, sjeverna strana od taxi stajališta do Preradovićeve ulice
- Strossmayerov trg, istočna strana, 2 mjesta
- Tomislavov trg, istočna strana, 2 mjesta.


 

Također, svim tvrtkama, trgovinama i štandovima napominjemo da dostavu u centru Grada dovrše do 10 sati ujutro.
 
Zabrana prometa na zapadnoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog:
-  od ponedjeljka do četvrtka od 17 sati do 23 sata, za sva vozila osim tramvaja.
 
Zabrana prometa na zapadnoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog, zapadnoj strani Trga Josipa Juraja Strossmayera i zapadnoj strani Trga kralja Tomislava, na potezu od Tesline do Mihanovićeve ulice:
- petkom, subotom i nedjeljom od 17 sati do ponoći, za sva vozila.
 
Obustava tramvajskog prometa od Trga bana Josipa Jelačića do Glavnog kolodvora:
- petkom, subotom i nedjeljom od 18 sati do 23 sata.
 
Zabrana prometa u Gajevoj ulici od Hebrangove do Tesline ulice, u Berislavićevoj ulici od Preradovićeve do Gajeve ulice:
-petkom, subotom i nedjeljom od 17 sati do ponoći, za sva vozila osim taxi vozila i vozila stanara.


 

Premještanje taxi stajališta Vlaška – Europski trg:
- svakodnevno od 17 sati do ponoći, taksi stajalište se premješta na istočnu stranu Kurelčeve ulice s ulazom iz Palmotićeve na Jurišićevu ulicu i s izlazom na način polukružnog okretanja kod garaže „Ban Centar“ te nazad na Jurišićevu i dalje na Palmotićevu ulicu.
 
Obavijest korisnicima garaže „Ban Centar“:
- svakodnevno od 17 sati do ponoći, korisnici garaže „Ban Centar“ za prilaz garaži koriste smjer Palmotićeva – Jurišićeva – Kurelčeva – ulaz u garažu i odlaze istim smjerom natrag.
 
Autobusna linija ZET-a broj 150:
-svakodnevno od 17 sati do ponoći, autobusna linija ZET-a broj 150 od Tuškanca do Trga bana Josipa Jelačića skraćuje se do Ilirskog trga.
 
Promet motornih vozila Palmotićevom ulicom u pravcu juga, sjevernim zelenim valom Boškovićeva-Hebrangova u pravcu zapada te južnim zelenim valom Trenkova-Hatzova u pravcu istoka:
-odvijat će se bez ograničenja, ali uz poseban oprez zbog velikog broja pješaka.


 

Sukladno navedenim zabranama prometa postavit će se privremena prometna signalizacija i regulacija prometa od strane Zagrebačkog holdinga d.o.o. Podružnice Zagrebačke ceste.
 
Policija će na mjestima zabrane uspostaviti nadzorne punktove.
 
Preporučujemo građanima da za vrijeme „Adventa u Zagrebu“ koriste javni gradski prijevoz, a vozačima da izbjegavaju dolazak vozilom u širi centar grada Zagreba.

Ključne riječi

Komentara 2

KO
Kokoiduhovi
11:35 08.12.2019.

Prijatelji Regulatora za malu naknadu raspolažu kućicama koje iznajme za masnu lovu, pa unajmljivači dignu cijene običnoj klobasi i kruhu na 35-40 kn za porciju i bućkurišu koji nazovu kuhano vino u prosjeku 17 kn za 2 dl. Kome? Nezaposlenima? Penzićima? Radnicima? Ma neee, to je za zlatnu mladež, ministre, saborske zastupnike, kumoveirodijake koje je netko dobro uhljebio...

KO
Kokoiduhovi
13:06 07.12.2019.

Ma neka se nosi i Regulator i sve te dernek fore; daj više pustite Zagreb da živi svoj tempo i život. Da neće biti i gange? Tak je sirotinja i bijeda, kada se pojaviše plastične kuglice i druga njanja, odmahh pobacala pozlaćene orahe, licitarske ukrase, poneki salon-bombon, pokoju ptičicu te zvijezdu za vrh bora - kao simbole zaostalosti , siromaštva i popikala po boru smrdljivu plastiku, snijeg u sprayu, žmig-žmig lampice - ma Amerika, glamouor, nobl i šik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije