Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA ULAZU I IZLASKU IZ GRADA

Zavrzlama s propusnicama: Stanovnici Jareka Donjeg svaki dan moraju objašnjavati da i oni žive u Zagrebu

Policija provjerava građane na ulasku u Zagreb
Foto: Robert Anić/Pixsell
1/5
07.04.2020.
u 13:30

Djelatnici policije ondje se redovito izmjenjuju i ponekad ti razgovori nisu ugodni - kaže nam jedan od stanovnika

Podsusedski tunel na Aleji Bologne jedan je od punktova na kojemu policija provjerava prolazak jer one bez propusnica u Zagreb, niti iz njega, zbog mjera Nacionalnog stožera civile zaštite ne propuštaju. No, upozoravaju stanovnici Podsuseda, granica metropole završava tek oko kilometar nakon tunela pa svi oni koji žive u ulicama poput Jareka Donjeg i Gornjeg svaki dan moraju prolaziti kroz dodatne zavrzlame. 

- Prilikom svakodnevnog kretanja, kad prolazimo kroz tunel, nakon zaustavljanja moramo dokazivati da smo i mi stanovnici Zagreba - kaže nam jedan od stanovnika Jareka Donjeg, No, dodaje, situacija je posljednjih dana ipak malo bolja jer su policajci dobili obavijest da postoje stanovnici Zagreba i s druge strane podsusedskog tunela. 

- Javio sam policajcima na punktu kakva je situacija, da ima ljudi koji žive s druge strane tunela - objašnjava Dejan Kljajić, predsjednik Vijeća gradske četvrti Podsused - Vrapče i načelnik tamošnjeg stožera civilne zaštite. Razumije, dodaje, frustraciju nekih stanovnika, ali ih moli za strpljenje jer se svi nalazimo u teškim i kompliciranim okolnostima. 

- Policija mora svakog tko iziđe iz tunela ili pokušava u njega ući zaustaviti i provjeriti. Ne mogu znati točno tko i dalje ostaje u Zagrebu. I mene nekoliko puta dnevno moraju provjeriti jer zbog posla stalno moram putovati simo-tamo po gradu i okolici. Ali sam im objasnio kako stoje stvari i sad se na to pazi - kaže Kljajić.

Punkt se, ističe također, nije mogao smjestiti s druge strane tunela iz praktičnih razloga. 

- Ovo je geografski i terenski najbolje mjesto na koji smo ga mogli smjestiti. Sustav dobro funkcionira, iako mislim da je na razini grada i Hrvatske izdano previše propusnica - zaključuje Kljajić. 

Komentara 5

UG
Uglješa
23:00 07.04.2020.

Sad ima općina ko gov.. Što se nisu ograničili na bivše općine. Ovo što rade je apsurdno. Onaj ko živi u maloj općini a to su bivša sela, ne smije otići u grad koji mu je nadomak.

ST
starter001
14:24 07.04.2020.

...zašto jedni smiju voziti neograničeno npr.Zagreb , od Jankomira do Žitnjaka , a pojedini stanovnici HR ne smiju iz općine u općinu ili općine grad , 2 do 3 km. Zašto je Hrvatsko Zagorje blokirano ? Zašto? Zbog čega nee smijemo iz općine sela u selo grad, svi ti gradovi su malo veça naselja 5000 do 7000 stanovnika , a opçine sela od 2000 do 4000 .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije