Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TISUĆE NA BIJELOJ NOĆI

Zavojnicu koja pleše mogli gledati samo na probi u ranim satima

Bijela noć
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/14
02.10.2017.
u 20:50

Na trinaest lokacija u gradu Zagrepčani su uživali u instalacijama, a mjesta u prvom redi pokušali su izboriti stiskanjem

Kao pčele u košnici stiskali su se Zagrepčani kako bi dobili što bolje mjesto uz ogradu u Teslinoj unutar koje se smjestio mladi izumitelj Ivan Kožar. Muzikalna Teslina zavojnica njegov je izum, a kako će ona funkcionirati još i prije samog performansa nagađali su okupljeni oko spomenika Nikoli Tesli u centru grada.

– Ajme – jedino je što su uspjeli prokomentirati kad ih je na kratko obasjala svjetlost iskre pod naponom od nekoliko milijuna volti. Performas su, međutim, mogli vidjeti samo u ranijim večernjim satima jer do jedan u noći, do koliko je trajala “Bijela noć”, zavojnica je “uspjela” samo na probi.

Nije to, doduše, nimalo umanjilo doživljaj umjetničkog programa koji se odvijao na trinaest lokacija te treći put u Zagrebu. Dašak umjetnosti Zagrepčani su mogli doživjeti osim u Teslinoj i kraj paviljona na Zrinjevcu, gdje se moglo uživati u glazbi proizvedenoj tavama, posudama s vodom, a i brusnim papirom.

Nakon neobičnih instrumenata na Tomislavcu se moglo prošetati čarobnom šumom, a u cijeli su se program uključile i brojne kulturne ustanove, između ostalih i HNK, u kojem se preksinoć moglo uživati u svjetlosno-auditivnoj instalaciji unutar kazališne zgrade, dok su jučer umjetnici izišli ispred kazališta i na “Danu otvorenog trga” predstavili program za sezonu koja slijedi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije