Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Komadić Zagreba'

Zavirite u svijet Lanine mašte šetnjom Zrinjevcem

Razglednice “Komadić Zagreba”
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/5
04.12.2018.
u 08:36

Večernjakova novinarka osmislila razglednice sa štiklecima o Zagrebu, a pokrenute su i ture

Ako me baš pitaš gdje sam, znam, ludost je, ali ja sam u platani. Onoj jedinoj na ulazu u park u kojem smo se katkada znali loviti. Na Zrinjevcu, prokletnice. Rupa je u drvetu dovoljna da podnese mene i tvoju razglednicu.” Riječi su to koje mladi glumac Šiško Horvat Majcan izgovara dok stoji u rupi stoljetnog stabla okrenut od publike, skrivajući se. Zagrepčani koji su ga slijedili nisu bili sasvim sigurni što moraju činiti. “Glumimo li u spotu? Tražimo li nešto?”, pitali su se kad su krenuli za glumcem koji ih je povukao za rukav i odveo u svijet mašte. Lanine mašte.

QR kod do sljedećeg mjesta

Čitao je, naime, štiklece Lane Kovačević, novinarke Večernjeg lista, koja ih je odlučila pretvoriti u suvenir. Točnije, u crno-bijele razglednice imena “Komadić Zagreba”. Prvi set sa šest razglednica izišao je nedavno, a proteklog vikenda njezine su priče “oživjele” kroz turu Zrinjevcem. Vodi je Horvat Majcan, koji se tog popodneva stavio u ulogu momka koji je dobio razglednicu od stare ljubavi te se odlučio sakriti u zrinjevačkoj platani. U besplatne obilaske parka uz pratnju glumca može se tijekom cijelog Adventa, i to uglavnom nedjeljama, a jedna je danas u 16 sati.

– Izvode se i na hrvatskom i na engleskom jeziku, a razglednice se mogu i kupiti na štandu “Mojo”. Svaka kartica, ujedno i štiklec, vezana je uz neku lokaciju, pa oni koji ih kupe mogu sami u obilazak, a kad skeniraju QR kod, dobivaju upute za dolazak do iduće lokacije. Jedna se priča odvija na Sljemenu, jedna je vezana uz Gornji grad, a postoji i ona o Strossmayerovu šetalištu – kaže Lana Kovačević.

Pomogle i majka i sestra

Za grafički dizajn pobrinuo se Marijo Belinić, fotografije potpisuje Boris Ščitar, mama Ana, reći će u šali Lana, menadžer je za pakiranje, a sestra Tea za promociju.

– Kartice će stajati u nekim hotelima, a trenutačno se mogu naći u poslovnici rent-a-cara Drive rentals uz aerodrom – ističe Lana.

Pogledajte video: Advent u Maksimiru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije