Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove žrtve podmetnutih požara:

Zašto policija ne postavi zasjedu za piromane?

Požar na kontejneru zahvatio automobile
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/4
31.01.2018.
u 08:35

Nakon prekjučerašnjeg slučaja u Zvonimirovoj, pod okriljem noći zapaljeni su i kontejneri na Miramarskoj cesti. I to ne prvi put...

Smrad izgorenog smeća i plastike koji se širio Zvonimirovom ulicom nakon što je nepoznati piroman u ponedjeljak oko 5 sati iz čiste obijesti zapalio kontejner sa smećem kod kućnog broja 53 još se nije do kraja ni slegao prije nego što su zagrebački vatrogasci morali pojuriti na novu intervenciju zbog sličnog slučaja.

Plastiku zamijeniti metalom

– Gore dva kontejnera koja se nalaze na parkiralištu ispred ulaza u zgradu. Adresa je Miramarska cesta 15c, molim vas, požurite se jer se vatra već proširila na automobil koji je parkiran pored kontejnera – glasile su riječi kojima je jedan od zabrinutih stanara jučer u 4.20 sati obavijestio vatrogasce o požaru koji je gledao s prozora svoje spavaće sobe. Točno četiri minute kasnije vatrogasci su bili na terenu i krenula je borba s vatrom koja je u trenutku njihova dolaska već bila zahvatila i drugi automobil. Pola sata kasnije, nakon što je požar ugašen, a mjesto događaja osigurano kako se vatra ne bi ponovno rasplamsala, jasno su se mogle vidjeti i posljedice uzrokovane požarom. Jedan kontejner potpuno je izgorio, drugi djelomično, a na dva automobila, Alfi Romeo 156 u vlasništvu Stefana P. i Mazdi CX u vlasništvu političkog analitičara Žarka Puhovskog, nastala je šteta koja se mjeri u desecima tisuća kuna. U zagrebačkoj policiji potvrdili su kako je požar na Miramarskoj netko namjerno podmetnuo, a ostaje pitanje je li to učinila ista osoba koja je noć prije zapalila kontejner u Zvonimirovoj ulici.

– Sinoć sam došao s puta iz Sarajeva i nisam čuo da su noć prije gorjeli kontejneri, no to su mi rekli u policiji. To je neki perverzni trend u Zagrebu jer ovo nije prvi put da mi ispred zgrade gore kontejneri, nego već treći put u pola godine. Tome nekako treba stati na kraj – kazao je Puhovski te dodao da bi Grad, s obzirom na broj paleža kontejnera, možda trebao razmisliti o zamjeni onih plastičnih metalnima na kritičnim lokacijama. Da doista nije riječ o izoliranim incidentima, potvrđuje i statistika koja kaže da je samo prošle godine u metropoli izgorjelo čak 259 kontejnera.

– Barem se ovaj zadnji požar možda mogao spriječiti da je policija postavila nekakvu zasjedu za piromane jer su samo lani kontejneri pred istom zgradom, doslovno u krugu od pedeset metara, gorjeli nekoliko puta. I to uvijek u isto vrijeme, između 4 i 5 sati ujutro, samo što se vatra nije proširila na automobile. Ne znam što bih rekao, otplaćujem godinama kredit za auto i onda se dogodi ovako nešto zbog, moram to tako kazati, nekog prokletog luđaka – rekao je Stefan P., čiji je automobil u požaru gotovo potpuno izgorio.

Možda kamere pomognu

To da su u Miramarskoj već gorjeli kontejneri, potvrdili su i u policiji u kojoj su naveli kako su lani dobili četiri prijave o požarima, ali kako počinitelje ni u jednom slučaju nisu uspjeli pronaći. Hoće li ga pronaći ovoga puta, tek ostaje vidjeti, a u tome bi im eventualno mogle pomoći snimke nadzornih kamera koje su postavljene iznad vrata ulaznih vrata zgrade.     

Požar na kontejneru zahvatio automobile
1/10

Komentara 14

2X
2Xgeneral
11:13 31.01.2018.

molim ljepo neka pionir i omladinac krkan matan miki odmah dopelja dva tri autobusa zemljaka i rodjaka kako bi ih zaposlio na čuvanju loše postavljenih kontejnera. kod mene u ulici desetak puta gorio kontejner s papirom!!!!!!!! dok nismo popizdili ii napravili uzbunu s jednostavnim pitanjem: tk oće platiti izgorjene automobile parkirane 20 cm od kontejnera???? nismo dobil iodgovor od matana mikija i pajdaša jer je bio na skidanju mačke s drveta a i letio je s svrakama da im kaže da ne kenjaju po automobilima ministarstva graditeljstva i jezikoslovaca

Avatar Dr Evil
Dr Evil
12:51 31.01.2018.

ma to pale ovi iz kuća za kasko osiguranje...-Ne treba vam kasko? Jeste sigurni?

MI
Miki
11:26 31.01.2018.

Puhovski ostao bez zadnjeg djela.Automobila.Katastrofa.Kako će sada vjerodostojni svjedok i poznati stručnjak za sve i svašta, jurcati po regionu?Odmah da "organitzujete" dobrotvornu akciju prikupljanja para za zadnji dio stradalnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije