Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DM Green City

Zaronili da očiste Zagreb, podržali ih Ibanez i Bandić

očistimo vode (1)
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/11
22.03.2013.
u 14:43

Pod stručnim vodstvom članova speleološkog društva Dinaridi, volonteri i ronioci prikupili su šest kontejnera smeća od 1200 litara.

Stotinjak djelatnika DM-a, ronioci Udruge “Dinaridi - DISKF”, zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode Hrvoje Dokoza ali i brojni volonteri kojima su se pridružili i Milan Bandić i nogometaš Dinama Luis Ibanez proveli su čisteći zapuštena jezera i okoliš na zagrebačkoj Savici Šanci u sklopu DM-ovog projekta “Green city”. Pod stručnim vodstvom članova speleološkog društva Dinaridi, volonteri i ronioci prikupili su šest kontejnera smeća od 1200 litara.

- Svake godine napravimo desetke ekoloških akcija, s obzirom da smo stalno u prirodi ovakvim poduhvatima joj želimo vratiti - objasnio je predsjednik Dinarida Alan Kovačević.

DM kao društveno odgovorna tvrtka, ističe članica Uprave Ana Fostač Krilčić, aktivno se brine o zajednici u kojoj djeluje i svojim primjerom žele pokazati kako svatko od nas može dati doprinos u očuvanju prirode. Dosad je u akcije bilo uključeno oko 200 djelatnika DM-a, ističe, a svi su, da bi mogli sudjelovati dobili plaćen slobodan dan.

Volontere je došao pozdraviti i gradonačelnik Milan Bandić poručivši kako je ovo dostojno obilježavanje Svjetskog dana vode, te izrazio zadovoljstvo da sa čišćom Savom idemo u proslavu Dana planete Zemlje.

Velika volonterska akcija “Očistimo hrvatske vode zajedno” s ciljem educiranja i uključivanja građana u ekološki odgovorno djelovanje, nastavlja se i danas s akcijama čišćenja vodenih površina u Šibeniku, Karlovcu, Osijeku i Varaždinu. Prema riječima idejnog začetnika projekta Marka Lasića Nereda, u akcijama će sudjelovati oko 70 tisuća djece.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije