Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Linija 172 vozi od srijede

Zaprešićki SDP: ZET do našeg grada vozi za 5 mil. kuna više

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/2
02.05.2020.
u 08:19

Nedavno je gradska vlast potpisala ugovor sa zagrebačkom prijevozničkom tvrtkom za 11 milijuna kuna godišnje umjesto dosadašnjih šest milijuna, tvrdi GO SDP-a Zaprešića

ZET-ova autobusna linija 172 do Zaprešića vozi za pet milijuna kuna više.

Tvrdi tako zaprešićki SDP, iz kojeg kažu da je nedavno gradska vlast potpisala ugovor sa zagrebačkom prijevozničkom tvrtkom za 11 milijuna kuna godišnje umjesto dosadašnjih šest milijuna.

- Postavlja se pitanje što će građani Zaprešića dobiti za dodatnih pet milijuna kuna i radi li se ovdje o koalicijskom dogovoru HDZ-a i stranke Milan Bandić 365 o krpanju financijskih rupa Zagrebačkog holdinga prije lokalnih izbora te čemu služi koalicija HDZ-a i stranke Milana Bandića u Gradskom vijeću Grada Zaprešića? Poseban problem je što je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk (HDZ) jučer potpisao ugovor sa ZET-om o kojem Gradsko vijeće nije raspravljalo, a zbog čega se mora donijeti rebalans Proračuna za ovu godinu - kaže predsjednik GO SDP-a Zaprešića Denis Begić.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

SDP-ovci predlažu da zaprešićka gradska uprava napravi stručnu analizu mogućnosti osnivanja vlastitog prijevozničkog poduzeća za područje tog grada i svih okolnih općina, po uzoru na druge gradove u Hrvatskoj.

- Taj projekt bi bilo moguće realizirati sredstvima iz proračuna Grada i svih okolnih općina te kredita, poticaja i sredstava iz EU fondova - zaključuje Begić.

Podsjetimo, od srijede, 29. travnja u prometu ponovno voze ZET-ove autobusne linije 172 (Črnomerec - Zaprešić), 174 (Zaprešić - Žejinci), 176 (Črnomerec - Gornja Bistra) i 182 (Trg Mladosti - Groblje Zaprešić - Šibice).

Komentara 1

YU
YuBastards
10:04 02.05.2020.

Dovedite suradnju sa ZETom u red! NE nasjedajte na priče o vlastitom prijevozniku! Cijene karti bi vam otišle u nebesa a linije prorijedile! Pogledajte samo primjer Samoborčeka koji je katastrofa! Cijene karti visoke, zone krajnje glupo, nelogično i na štetu korisnika određene (vožnja 5minuta te zna koštati jednako kao 15minuta radi mutavo određenih zona), autobusi nisu pošteno očišćeni barem 10godina ili nikada!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije