Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog uštede

Zaprešić i okolica ostali bez noćnog dežurstva ljekarne

ljekarna
Arhivska fotografija
25.01.2012.
u 13:00

Nakon poskupljenja dječjih vrtića, produženog boravka djece u školama, smanjenja božićnica za umirovljenike, smanjenja jednokratnih naknada za novorođenče, ovo je samo još jedan u nizu udara HDZ-ove Gradske uprave, prozivaju iz SDP-a

Odlukom kolegija gradonačelnika Zaprešića Željka Turka (HDZ), od 1. siječnja 2012. godine ukinuto je višegodišnje standardno noćno dežurstvo Ljekarne Zaprešić, jedine koja je pokrivala potrebe oko 60 tisuća žitelja zapadnog dijela županije. Zbog ukidanja rada, koje će gradskom proračunu donijeti 300 tisuća kuna uštede, gradski SDP poziva na potpisivanje peticije. 

– U interesu građana, a posebno zbog bolesnika, umirovljenika i djece, pozivamo građane da potpišu peticiju i time podrže ovu inicijativu ponovnog uvođenja noćnog dežurstva Ljekarne Zaprešić – naglašavaju organizatori prikupljanja potpisa koje će se održati u subotu 28. siječnja.

Nakon prošlogodišnjeg poskupljenja dječjih vrtića na 745 kuna, produženog boravka djece u školama na 400 kuna, smanjenja božićnica za umirovljenike sa 150 na 100 kuna, smanjenja jednokratnih naknada za novorođenče sa 2000 na 1500 kuna, uz ukidanje prijevoza korisnicima Centra za rehabilitaciju Ivančica, ovo je samo još jedan u nizu udara HDZ-ove Gradske uprave na socijalni i zdravstveni standard građana Zaprešića, prozivaju iz SDP-a.

S druge strane, gradska vlast rado povećava troškove ureda gradonačelnika i novcem građana pogoduje izgradnji komunalne infrastrukture trgovačkih centara (otkup zemljišta od West Gatea za gradnju pripadajućih prometnica u iznosu od 7 milijuna kuna, kreditno zaduženje od 35 milijuna kuna za infrastrukturu West Gatea).
Sredstva za gradnju obećavane nove osnovne škole, doma za starije i nemoćne i Javne vatrogasne postrojbe, u proračunu grada Zaprešića svake se godine samo odgađaju i iznova obećavaju, objašnjavaju gradski SDP-ovci.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije