Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROLJETNA OAZA

Započeo Welcome Spring Festival – prvi festival bez plastike

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
25.04.2019.
u 21:03

Sav je program besplatan, a posjetitelji će do 5. svibnja, nakon cjelodnevnih edukativnih sadržaja, moći uživati i u brojnim koncertima.

Nastupom dječjeg zbora "Kikići i genijalci" i dječjom predstavom "Šuma priča" na Trgu Josipa Jurja Strossmayera otvoren je danas Welcome Spring Festival. Prostor između Zrinjevca i Umjetničkog paviljona idućih će deset dana postati proljetna oaza, ali i velika interaktivna učionica s mnoštvom sadržaja. Organizator Festivala je Udruga Priroda za sve, a cilj je pokazati kako je moguće biti kreativan, dobro se zabaviti te piti i jesti, a sve bez stvaranja suvišnog otpada. Zato na ovdje nema plastike, a čaše, tanjuri i slamke izrađeni su od bioorazgradivih materijala.

Piće se može popiti i iz "futurističkih bukara", koje su ručno izrađene od drveta bukve i smreke. Posjetitelje Welcome Spring Festivala očekuje raznolik i zabavan edukativni program isprepleten predavanjima, radionicama, predstavama, igrama... Tu je „Mala olimpijada otpada“, radionice na kojima će se izdrađivati rukotvorine od otpada, škola ragbija, kineske kaligrafije... Za naprezanje moždanih vijuga Muzej Iluzija pripremio je didaktičke drvene mozgalice i društvene igre.

Sav je program besplatan, a posjetitelji će do 5. svibnja, nakon cjelodnevnih edukativnih sadržaja, moći uživati i u brojnim koncertima. Danas nastupa grupa Stampedo, sutra u 21 sat na pozornicu dolazi grupa Ljetno Kino, a u nedjelju Denis&Denis. Posjetitelje Festivala zabavljat će i Natali Dizdar, Lollobrigida, Neki novi klinci, Flyer i brojni drugi.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
23:00 26.04.2019.

"Welcome Spring Festival " A zašto ne na hrvatskom jeziku?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije