Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi programi za 54+

Zanima vas film ili želite pisati poeziju? Uključite se

Prijave su do 28. rujna, a primaju dvadeset ljudi
Foto: Kino Europa
21.09.2018.
u 14:32

Ljubitelji sedme umjetnosti okupljaju se u kinu Europa, a onima koji su skloniji književnosti nude se besplatne radionice u Booksi

Imate li više od 54 godine, ovih dana možete birati želite li postati filmski kritičari ili pisci. Kino Europa, naime, pokreće projekt “Filmski kritičari 54+”, dok je udruga Kulturtreger, koja vodi Književni klub Booksa, započela s programom “Koja je tvoja priča?”, namijenjenim starijima od 55 godina koji se žele okušati u pisanju. Oba je projekta sufinancirao Europski socijalni fond.

U program kina Europa može se uključiti 20 osoba koje će se redovito nalaziti na radionicama filmske kritike koje se održavaju od 15. do 19. listopada te projekcijama koji će se sve do svibnja organizirati dvaput mjesečno. Svaka projekcija bit će popraćena razgovorom o odgledanome filmu i analizom njegovih dijelova poput režije, kamere, montaže, zvuka, teme..., nakon čega će polaznici pisati kritiku. Zainteresirani se mogu prijaviti do 28. rujna.

Projekt u Booksi, pak, traje do 31. prosinca 2019. i Zagrepčanima starijima od 55 godina nudi besplatne radionice kreativnog pisanja poezije i proze te ilustriranja priča, ali i čitateljske klubove, susrete s domaćim piscima te program “Raspričavanje”, koji će voditi književnica Ivana Bodrožić. U provedbu projekta uključeni su i pisci Zoran Ferić i Dorta Jagić.

Pogledajte video radova na rotoru:

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
20:45 22.09.2018.

mene zanima slikopis

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije