Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trn u oku

Zamjenik šefa Bandićeva kabineta ranč ogradio bodljikavom žicom

Ranč Robert Ljutić
Foto: Pixsell
1/4
04.03.2014.
u 08:47

Mještani Ulice Gorščica kod Vidovca, blizu Parka prirode Medvednica, ogorčeni što je Robert Ljutić ogradio svoj ranč, a drže i da je ogradio potok Bliznec. Zagrebački komunalni redari nakon našeg su upita provjerili stanje i izdali nalog za rušenjem žice

Ranč u Ulici Gorščica pokraj Vidovca, inače u vlasništvu Roberta Ljutića, zamjenika šefa kabineta Milana Bandića, postao je trn u oku stanovnika kada su ga početkom godine našli ograđenog bodljikavom žicom.

Osim ograde koja se proteže uz javnu prometnu površinu, stanovnicima smeta, kažu nam, što je vlasnik gradio unutar Parka prirode Medvednica i ogradio dio potoka Bliznec, koji je nacionalno dobro, te što je ploču koja označava početak parka smjestio unutar svog imanja pa se ne vidi izvana.

Smanjile se granice parka

Tvrdnje stanovnika opovrgavaju iz Parka prirode.
– Imanje se nalazi 300 metara izvan parka prirode i time je izvan naše nadležnosti, a same ploče ne označavaju nužno i granicu parka, već se postavljaju u krugu od pedeset metara. Ploče su postavljene 2006. na mjestima gdje je teren to dopuštao – rekla je Martina Jurjević Varga iz PP Medvednice.

Foto: Instagram

Foto: Jakov Novak

Dodaje da su se 2009. granice parka smanjile, a ploča je ostala na mjestu gdje je naknadno sagrađeno imanje. Kako je Večernji list već pisao, Robert Ljutić na mjestu starog mlina sagradio je vodenicu s kućom, boćalište, vrtnu sjenicu i peradarnik. Iz Grada su pak, nakon našeg upita o postavljanju bodljikave žice, poslali na teren komunalne redare.

Foto: Jakov Novak

– Nadležni komunalni redar obavio je očevid i sukladno svojim ovlastima pokrenuo postupak uklanjanja žice te obavijestio park da ploču s natpisom preseli s privatne parcele na vidljivo mjesto – odgovorio je Dinko Bilić, pročelnik gradskog Ureda za izgradnju.

Rješenje o građenju

Bodljikava žica je, provjerili smo, skinuta, ali stanovnici su postavili i pitanje o legalnosti gradnje ranča.
– Za rekonstrukciju vodenice i građevine s jednom etažom u kojoj se nalazi prostor za mljevenje, spremnik i mlinarova soba zahtjev je predan 16. siječnja 2009. godine, a rješenje o uvjetima građenja izdano je 27. listopada iste godine – piše u Bilićevu odgovoru.

Komentara 35

DR
dragica949
09:50 04.03.2014.

Ako je ovo ranč,onda sam ja Kraljica Elizabeta.To je presložena domaća hrastova hiža.Zašto novinari nisu potegnuli put Šestinskog Lagvića,pa se pokušali prošetati ulicom Himper,koja je na polovici zagrađena i postavljena je željezna ograda, na što stanovnici Šestina godinama ukazuju.Jasno,tu ne stanuje nekakvi činovničić iz Gradske vlasti,već njegovo veličanstvo gosp.T.,stvasni vladar Hrvatske.

NI
niks100
10:05 04.03.2014.

Sa ovakvim politicarima i gradonacelnicima za 30 godina park prirode ce se smanjiti na 200 metara oko tornja.

Avatar voltron
voltron
11:31 04.03.2014.

I treba se ograditi od njuškala, ali prirodnom ogradom (grmljem).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije