Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stanari Klaićeve:

'Zalete se kao luđaci pa prođu kroz crveno'

prometna
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/4
01.01.2014.
u 14:55

Na kobnom se križanju svako malo dogode teške nesreće

To je kao borba s vjetrenjačama. Koliko se nesreća mora dogoditi da se nešto konačno i poduzme?! Pitali su se to stanari Klaićeve nakon prometne nesreće koja se dogodila prije dva dana na križanju s Kačićevom ulicom kada su se sudarili fiat i BMW, nakon čega je 41-godišnja vozačica fiata s teškim tjelesnim ozljedama prevezena u KB “Sestre milosrdnice”. U sudaru je oštećeno još šest automobila, a u Policijskoj upravi zagrebačkoj kažu da će okolnosti nesreće biti poznate kad završi istraga.

Crveno svjetlo

A koja je to nesreća po redu, stanari kažu, više i ne broje.

– To je strašno. Zalete se kao luđaci od Frankopanske ulice da ulove zeleno svjetlo na semaforu i eto što se na kraju dogodi. U samo tri i pol godine, otkad sam tu, dogodilo se sigurno pet ili šest nesreća na istome mjestu – kazao je Darijo Semenčić.

Neslužbeno doznajemo da je uzrok posljednje nesreće bio prolazak kroz crveno svjetlo 30-godišnjeg vozača BMW-a.

– Ta je zona jako nezgodna zbog dosta nepovoljnih okolnosti, od velike brzine, prelazaka preko crvenog svjetla do parkiranih automobila koji sužavaju cestu – istaknuo je prometni stručnjak Ivan Dadić i dodao kako bi brzinu mogli smanjiti ležeći policajci postavljeni neposredno prije bolnice, a kao dugoročnije rješenje vidi već dugo najavljivanu gradnju pothodnika i parkirališta na srednjoškolskom igralištu.

Već godinama problem

Problem križanja Klaićeve i Kačićeve već godinama postoji. U studenom je, primjerice, na istome mjestu automobil pokosio pješake, što je završilo s četiri ozlijeđene osobe, lani su se sudarila dva automobila i biciklistica, a u rujnu 2010. godine bivši vratar nogometne reprezentacije Dražen Ladić prouzročio je nesreću u kojoj su teško stradala trojica, a lakše ozlijeđena dvojica mladića.

– Najčešći je uzrok nesreća to što iz Kačićeve vozači prolaze na crveno jer semafori nisu usklađeni. Nakon 6. siječnja 2014. sastat ćemo se s policijom da dogovorimo analizu stanja i bolju signalizaciju na tom križanju – poručio je Srđan Subotić, predsjednik gradske četvrti Donji grad.

>>Djecu moramo voziti u školu da ne bi prelazila opasno križanje

Komentara 12

TR
Trempetich
09:25 02.01.2014.

Ljudima nije jasno da crveno svijetlo ne služi da bi tamo netko stajao i čekao bezveze. Crveno svijetlo služi da ne ozljediš druge u prometu. Ljudima je istina, malo teže danas poštivati autoritet nego inače, ali promet jedino funkcionira akoako je po pravilima. Nisu tamo znakovi i ograničenja zato što nas netko mrzi i želi nam naplatiti kaznu.

VI
Vito
09:12 02.01.2014.

Kamera neće riješiti problem budala u skupim vozilima ____________ Budala koja ima novaca za skupo vozilo, ima novaca i za kaznu, jer je kazna i tako nekoliko puta manja od količine goriva koju potroši "stiskanjem gasa" u gradskim uvjetima vožnje ______________ Uz to, sjetite se budale koja se "pokajala" i kojoj je sud oprostio dva ubojstva, a vozilo je bilo Porsche i to "terenac" ____________ Tako da pokaje li se ova bmw budala pred sudom, već će i "sutra" juriti u nekom skupom autu po gradu

VI
Vito
09:07 02.01.2014.

– Ta je zona jako nezgodna zbog dosta nepovoljnih okolnosti, od velike brzine, prelazaka preko crvenog svjetla do parkiranih automobila koji sužavaju cestu – istaknuo je prometni stručnjak Ivan Dadić _________________ I ovo je kretenska izjava, a novinari ga nazivaju prometnim stručnjakom _______________ Svaki pametan vozač koji poštuje Zakon o sigurnosti prometa po takvoj prometnici neće ubrzavati, nego voziti polako pa niti neće prolaziti "kroz crveno" na semaforu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije