Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Usluge

Zagrepčani se protive ukidanju noćnog dežurstva Gradske ljekarne u Ilici 301

Mišljenje građana
Foto: Sandra Golemac
1/4
Autor
Sandra Golemac
09.04.2015.
u 10:09

Tijekom 2014. od 24 do 7 sati dolazilo je u prosjeku šest korisnika, kažu iz Holdinga opravdavajući postupak na Kustošiji

Više od 300.000 građana zapadnog dijela Zagreba od ponedjeljka neće više imati gdje usred noći, kada je najčešće riječ o hitnim slučajevima, kupiti lijekove jer se ukida noćno dežurstvo Gradske ljekarne Kustošija u Ilici 301. Večernji list prvi je prije mjesec dana pisao o mogućem ukidanju dežurstva i iznenadnoj odluci zbog koje su građani negodovali, a iz Zagrebačkog holdinga jučer su i službeno potvrdili ukidanje, uz objašnjenje da ta ljekarnička jedinica godinama posluje negativno.

– Odluci upravnog vijeća prethodila je analiza koja je pokazala da je tijekom 2014. u ljekarnu u Ilici 301 od 24 do 7 sati u prosjeku dolazilo oko 6 korisnika usluga – poručili su iz Holdinga te dodali da ljekarna loše posluje dijelom i zato što je HZZO 2003. ukinuo sufinanciranje noćnog dežurstva na lokaciji u Ilici 301.

Ne osjećaju se sigurno

Većina građana s kojima smo razgovarali smatra da će to sigurno utjecati na kvalitetu njihova života.

– Nije u redu prema svima nama da se ukine dežurstvo. Više se ne osjećam sigurno, jer mi je već nekoliko puta trebao lijek usred noći, a ja ne mogu ići kilometrima dalje do sljedeće dežurne ljekarne – istaknula je 80-godišnja Ivanka Meštrović.

S njome se slaže i Dražen Žagar jer, kako kaže, nikad se ne zna kada će te nešto zaboljeti.

– Nadam se da će poslušati glas naroda i vratiti noćno dežurstvo – poručio je Žagar.

Ljekarna je, naime, bitna i pacijentima obližnjih bolnica Sveti Duh, Vinogradske i Klaićeve, a osim toga, od siječnja je grad Zaprešić ostao bez ljekarne s noćnim dežurstvom pa i Zaprešićani gravitiraju ljekarni Kustošija. Iz Gradskih ljekarni, pak, kažu da građani nemaju razloga za zabrinutost.

– Gradska ljekarna Zagreb ima organiziranu službu od 0 do 24 sata na lokacijama Trg bana Jelačića, Ozaljska 1, Siget i Grižanska 4. Dežuraju i neke privatne ljekarne, tako da stanovnici Zagreba ne trebaju biti zabrinuti za dostupnost lijekova u noćnoj službi – objasnila nam je još prije mjesec dana šefica Gradske ljekarne Nada Jambrek.

Novo radno vrijeme

Novo radno vrijeme ljekarne Kustošija od 13. travnja bit će od 7 do 20 sati radnim danom, vikendom i u vrijeme blagdana.

Komentara 3

SA
samodinamo
10:36 09.04.2015.

ukinite noćno dežurstvo, za šestero ljudi nema smisla stvarno!

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:19 09.04.2015.

Hm, tko normalan gaca po noći oko ljekarni osim drogeraša? Ako si bolestan, imaš stalne terapije, ako je još hitnije, imaš hitnu, ako imaš 80 godina, - koroneri će stići sutra i problem riješen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije