Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HLADNI STANOVI

Zagrepčani se pitaju kada će se uključiti gradsko grijanje: Evo što su nam rekli u toplani

Grijanje, ilustracija
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/2
22.09.2022.
u 13:20

Moramo naglasiti da u gradu Zagrebu na današnji dan imamo približno 200 zgrada koje nisu spremne za grijanje jer u njima krajnji kupci još uvijek provode radove na unutarnjim instalacijama u svojim stambenim ili poslovnim prostorima, kažu u HEP-TOPLINARSTVU

Zbog zahladnjenja i temperatura koje su, kako kažu i meteorolozi, ispod prosjeka za ovo doba godine te su primjerenije listopadu, mnogi Zagrepčani pitaju se kada će toplana uključiti grijanje. 

Poslali smo upit u HEP-TOPLINARSTVU d.o.o., a sudeći prema odgovoru to se neće dogoditi ovih dana jer se u 200-tinjak zgrada na području Zagreba još izvode radovi na sustavu grijanja. 

"Uključivanje grijanja u ogrjevnoj sezoni započinje na temelju odluke distributera toplinske energije kada se za to ostvare vremenski uvjeti. HEP-TOPLINARSTVO d.o.o. svakodnevno prati vanjske temperature zraka i dugoročnu prognozu Državnog hidrometeorološkog zavoda te će u skladu s navedenim donijeti odluku o početku uključivanja grijanja. Nakon donošenja odluke o početku uključivanja grijanja, uključenje se prvo vrši za dječje vrtiće, škole, staračke domove, dječje domove", kažu nam u HEP Toplinarstvu. 

Ako krajnji kupci žele da se započne s grijanjem u njihovoj zgradi prije službenog uključivanja grijanja u svim zgradama spojenima na toplinski sustav, predstavnici suvlasnika trebaju HEP-TOPLINARSTVU d.o.o. uputiti pisani zahtjev za uključivanje grijanja.

"Moramo naglasiti da u gradu Zagrebu na današnji dan imamo približno 200 zgrada koje nisu spremne za grijanje, jer u njima krajnji kupci još uvijek provode radove na unutarnjim instalacijama u svojim stambenim ili poslovnim prostorima. Predstavnici suvlasnika ili upravitelji tih zgrada prije početka punjenja unutarnjih instalacija grijanja trebaju dostaviti pisanu obavijest HEP-TOPLINARSTVU d.o.o. da su svi radovi na instalacijama završeni te da su instalacije spremne za prihvat toplinske energije. Nakon zaprimljene obavijesti, radnici HEP-TOPLINARSTVA d.o.o. zgradu će uvrstiti na popis i odrediti prvi mogući slobodni termin za punjenje sustava grijanja", navode. 
 
Ističu kako HEP-TOPLINARSTVO zbog ograničenja u količini pogonske vode raspoložive za punjenje instalacija te ograničenih ljudskih resursa nije u mogućnosti istodobno obaviti punjenje unutarnjih instalacija i uključivanje grijanja u svim zgradama spojenima na toplinski sustav čije su instalacije još uvijek prazne. Zbog toga pozivaju krajnje kupce i predstavnike suvlasnika da u što kraćem roku završe sve radove na instalacijama kako bi njihova zgrada bila spremna za uključivanje grijanja čim nastupe vremenski uvjeti.  

"HEP-TOPLINARSTVO d.o.o. s početkom sljedećeg tjedna završit će radove na revitalizaciji vrelovodne mreže zbog kojih je manji dio krajnjih kupaca trenutačno još uvijek bez tople vode te će za njih uspostaviti isporuku toplinske energije. Nakon završetka strojarskog dijela radova pristupit će se završnoj građevinskoj sanaciji prometnih i zelenih površina koje su bile u obuhvatu radova, nakon čega će Zagrebački holding d.o.o, podružnice Zagrebačke ceste i Zrinjevac vratiti prometnice, kolnike i zelene površine u prvobitno stanje", kažu u zagrebačkoj toplani. 

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
16:28 22.09.2022.

Ne bumo vam dali grijanje, no bumo vam poslali račune.....

DR
dragica949
15:14 22.09.2022.

Gospodo draga da imate svoj,individualni sustav grijanja,ne bi vam palo na pamet sada uključivati grijanje.Pola sata uključite klimu,ili mali kalorifer i dosta je.

RA
Ramajana
14:26 22.09.2022.

Grijanje? Pa još danas je ljeto! Dragi Zagrepčani, nema više grijanja i kratkih rukava u stanu. Solidarizirajte se s ostalima i ne budite razmaženi. Zagrepčanka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije