Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oronula i hrđava

Zagrepčani: Igrališta su grozna, Četvrti: Ulažemo puno u njih

Foto: Robert Belosevic/PIXSELL
1/2
01.09.2018.
u 10:49

Klinci se u ponedjeljak vraćaju u klupe, a gdje će se igrati?

Problem zapuštenosti kvartovskih igrališta uočila je i platforma 1postozagrad koja proziva Grad zbog loše politike upravljanja

Povratak u školske klupe uvijek dolazi u kombinaciji s vraćanjem djece na školska, ali i lokalna kvartovska igrališta gdje se druže, igraju i treniraju omiljene sportove poslije nastave. No, Zagrepčani su revoltirani zato što mnoga nisu uopće uređena niti su imalo opremljena za igru mališana.

– Koševi i golovi su hrđavi, mrežice na njima ne postoje već godinama, crte na terenu su već izblijedjele, a i sam beton trebao
bi biti u puno boljem stanju – nabrajaju Zagrepčani probleme koji ih muče. Ima, kažu, prekrasno uređenih igrališta, no mnoga su i dalje zapuštena, a po jedno oronulo se može naći u skoro svakom kvartu. Tako je, nabrajaju, kritično primjerice njih nekoliko
u centru grada, na Savi u blizini studentskog doma, u Novom Zagrebu, u Buzinu...

Grad ima obvezu

Problem neodržavanja kvartovskih igrališta uočila je i građanska inicijativa 1postozagrad koja proziva Grad jer smatraju da igrališta ne uređuju jer im je u cilju dati ih u najam. No isto, kažu, nije u interesu građana.

– Činjenica da Zagrepčani plaćaju najviši prirez i najskuplje režije u zemlji ne vidi se na opremljenosti igrališta koja bi trebalo približiti
europskim standardima – ističe Saša Šimpraga iz platforme 1postozagrad. Oni smatraju da su igrališta ključni segment sportsko-rekreativne infrastrukture Zagreba. S obzirom na to da su građena novcem građana, njima, kažu, i pripadaju, a Grad ima obavezu redovito ih održavati.

Komentara 3

DO
dopizdilomi
13:40 01.09.2018.

Istina je da vi puno "ulažete", prevedeno, trošite puno novaca za održavanje i izgradnju istih ali ostaje problem što su to peterostruko preplaćene cifre.

DU
Deleted user
13:35 01.09.2018.

Da samo igrališta,tek parkovi za djecu pojedini izgledaju kao da su iz 50-tih.Katastrofa.

RO
rola
10:16 02.09.2018.

Katastrofa, nijedan obruč od koša nije ispravan, a želimo da nam se djeca bave sportom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije