Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radovi

Zagrepčani će s godišnjeg uletjeti ravno u prometne gužve

18.08.2015, Zagreb - Radovi na obnovi sjevernog kolnika Ulice grada Vukovara. Photo: Borna Filic/PIXSELL
23.08.2015.
u 14:30

Dio Ilice opet će se raditi jer je propao dio asfalta postavljen prije mjesec dana, a iz Zagrebačkih cesta za ulegnuće krive HEP koji je postavljao kabele

Velike gužve mogu se očekivati za vikend i sljedeći tjedan na gradskim prometnicama. Ljetni radovi na samom su vrhuncu, a Zagrepčani se u sve većem broju vraćaju s godišnjih odmora. Najproblematičnije će biti na Vukovarskoj gdje će se do ponedjeljka ujutro rekonstruirati sjeverni kolnik križanja Vukovarske i Ulice Hrvatske bratske zajednice te Vukovarske i Miramarske ceste.

Vožnja preko Slavonske

– Neće se moći prolaziti križanjem niti sjevernim kolnikom Vukovarske od Držićeve. U ponedjeljak ujutro ćemo otvoriti križanje te Vukovarsku od Držićeve do Miramarske – kazali su iz Zagrebačkih cesta. Pojasnili su da se vozači preusmjeravaju na Slavonsku, Držićevu i Savsku prema zapadu ili centru grada. Od ponedjeljka će obnavljati i preostali dio sjevernog kolnika Vukovarske od Miramarske do Savske, a radovi će trajati do subote 29. kolovoza ujutro kada će taj dio ulice biti zatvoren.

U tijeku su i radovi u Vlaškoj gdje se obnavljaju tračnice u smjeru centra zbog čega su se preko tjedna stvarale velike gužve.

– Signalizacija je postavljena prekasno i loše pa gužvu i čekanje u koloni jednostavno nismo mogli izbjeći. Trebalo je vozače upozoravati već na zelenom valu da izbjegavaju Vlašku – požalio nam se jedan od brojnih vozača koje su radovi zatekli.

Obnova pruge u smjeru zapada trebala bi biti završena u nedjelju u 15 sati kada će započeti obnova posljednjeg dijela tračnica u Vlaškoj, u smjeru istoka, od Draškovićeve ulice do Iblerova trga. Zbog toga se neće moći prometovati iz stare Vlaške prema istoku pa će se vozače preusmjeravati na Šoštarićevu, Ribnjak, Grškovićevu, Voćarsku te Vončininu prema Vlaškoj.

Ilicom samo usporeno

Jučer je započela i rekonstrukcija tramvajske pruge na križanju Zvonimirove i Šubićeve ulice, što traje do srijede. Zauzimat će se dio kolnika, promet će se odvijati suženo po preostalom dijelu, a bit će onemogućeno skretanje iz Zvonimirove u Šubićevu ulicu, smjer zapad-sjever. Radovi će se danas i sutra te u ponedjeljak odvijati i na Ilici, na dijelu od Zagrebačke do Kustošijanske ulice gdje će se voziti suženo po preostalom dijelu kolnikom. Zanimljivo je da je riječ o dijelu ceste koja je u cijelosti asfaltirana prije mjesec dana, no asfalt se naknadno ulegnuo. Iz Zagrebačkih cesta su pojasnili da je ulegnuće nastalo jer je tamo HEP mijenjao kablove pa je na sjevernom kolničkom traku (smjer zapad) na oko deset metara od raskrižja Ilice i Zagrebačke ceste te na južnom traku kod Trga siječanjskih žrtava 45 naknadno došlo do slijeganja asfalta.

– Komisijskim pregledom utvrđeno je da navedena tvrtka mora izvršiti sanaciju pa će ZG ceste već u nedjelju krenuti s asfaltiranjem – kazali su u Cestama.

Komentara 12

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
15:57 23.08.2015.

Nisam primijetio neke ozbiljnije radove za 6-7 milijardi kuna, koliko ubire godišnje gradska blagajna u Zagrebu. Nisam vidio ni jedan novi most, nisam vidio ni jednu novu aveniju, ni jedan km nove pruge. Nisam vidio novi željeznički kolodvor, nisam vidio novi autobusni kolodvor (ovo je sramota). Nisam vidio ni novi stadion, a ni novi sveučilišni kampus. Za milijardu eura godišnje ovaj grad bi trebao izgledati mnoooogo bolje. Za usporedbu, toliko otprilike ima i Bratislava godišnje.

OV
over
22:17 23.08.2015.

ovo ilica je zbilja fascinantno... pa tko treba prvo raditi.. hep ili da dođe asfalt??? za takav redolijed tko je dao nalog=ostavka... trenutna... uz povrat dugova iz osobnih sredstava (makar u remetincu odrađivao do kraja života)!

ZG
zgbuco
18:10 23.08.2015.

najbolje je kad jedna državna firma optužuje drugu. To samo potvrđuje činjenicu da su se uhljebljivale nestručne i podobne osobe i da su iste uzimale kooperante od kojih su uzimale dio kolača za sebe i svoje političke mecene. A to da je grad raskopan u ovo vrijeme nije nikakva vijest već godinama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije