Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
2,6 po Richteru

Zagrepčane u ponedjeljak probudio potres: Zvuk kao eksplozija i zatreslo prozore

Potres Zagreb
EMSC
18.01.2021.
u 08:42

Osjetio se u Gračanima, Markuševcu, Maksimiru...

Novi potres probudio je Zagrepčane. Seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su u 3,49 sati slab potres magnitude 2,6  prema Richteru, s epicentrom kod zagrebačkog naselja Markuševec. Intenzitet potresa bio je u epicentru III stupnja EMS ljestvice, objavila je Seizmološka služba RH na svojim službenim internetskim stranicama.

Podsjetimo, EMSC je jutros objavio da je potres bio 2,2 po Richteru 10 km sjeverno od Zagreba, na dubini od 2 km.

"Tutanj i zatreslo par sekundi", napisao je korisnik iz Gornje Bistre. Javljaju se građani iz Gornje Stubice koji kažu da je jako zatreslo. "Prilično jak udarac", napisao je jedan od korisnika. Korisnik iz Markuševca kaže: Kroz Markuševac je jako protutnjalo.

"Gračani, zvuk kao eksplozija i zatreslo prozore", napisao je jedan korisnik. "Jako je zatutnjalo i zatreslo Maksimir", napisao je drugi.

Podsjetimo, umjeren potres magnitude 3,2 stupnja po Richteru pogodio je u nedjelju u 21,36 sati područje Gline. Seizmografi Seizmološke službe zabilježili su umjeren potres s epicentrom devet kilometara sjever-sjeveroistočno od Gline. Magnituda potresa iznosila je 3.2 prema Richteru.

Ključne riječi

Komentara 95

DU
Deleted user
08:42 18.01.2021.

Ne razumijem zasto Zagreb i njegove nevolje komentiraju razni jalni odurni ljudi- degutantno Zagreb zivi sa potresima godinu dana bez obnove Klonite nas se

CR
credo
06:41 18.01.2021.

Službeno sam za Vrapče

DU
Deleted user
09:19 18.01.2021.

Za sve neempaticne bolesne stvorove : mozda ljudi u Zagrebu spavaju u napuklim kucama vec godinu dana i nadaju se da se jaci potres nece dogoditi Idu na posao ulicama sa kojih padaju kameni dijelovi Idu na posao u zgrade koje stoje ali veci potres ne mogu izdrzati Djeca su u istim takvim skolama Kaj tu nije jasno bolesnicima? Klonite nas se forever

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije