Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORTSKI OBJEKTI

Zagrebu nedostaje 1,4 milijarde kuna za normalno funkcioniranje

Konferencija za medije MOST-a o trgovačkom društvu Sportski objekti
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
22.02.2019.
u 12:51

Osnivanje tvrtke 'Sportski objekti' omogućilo bi Bandiću zalaganje sportskih objektata kako bi sanirao nelikvidnost Grada Zagreba

Most nezavisnih lista upozorio je na katastrofalno financijsko stanje Grada Zagreba, koje je stvarni razlog prijedloga osnivanja novog trgovačkog društva „Sportski objekti“. „Grad Zagreb je u tolikoj financijskoj dubiozi, da se pokušava kroz sportske objekte vratiti dugove za koje je odgovoran gradonačelnik Bandić. Pozivamo Skupštinu, posebno oporbu, da se oštro usprotivi prijedlogu osnivanja tvrtke „Sportski objekti“, a apeliramo i na postojeću trgovačku većinu da učini isto, jer će inače biti odgovorni za propast Grada Zagreba.“ – izjavio je saborski zastupnik Mosta Marko Sladoljev.

„U MOST-u ukazujemo već treću godinu da je samo pitanje trenutka kada će gradske financije doživjeti kolaps uslijed potpuno neodgovornog odnosa prema novcu građanki i građana grada Zagreba. Sada, na žalost, imamo dokument koji to jasno i nedvosmisleno dokazuje. Gradske financije su u potpunom rasulu, Grad Zagreb je nelikvidan i ne postoji nikakva kontrola rashoda. Ovo je početak kraja 17-godišnje zagrebačke iluzije. U ovom trenutku gradu nedostaje 1.4 mlrd kuna za normalno funkcioniranje. Kada bi to dignuli na državnu razinu, ta cifra je ekvivalent minusa državnog proračuna od 23 milijarde kuna! U najtežim recesijskim vremenima minus državnog proračuna je iznosio 14 milijardi kuna.

Mislim da je sada potpuno jasno o kakvim razmjerima katastrofe ovdje govorimo. Katastrofa je tim veća kad pogledamo popis neispunjenih obećanja kojima se već 17 godina obmanjuje sve nas - stadion, sveučilišna bolnica, žičara, sanacija Jakuševca, sanacija vodovodnog sustava, centar za gospodarenje otpadom, tramvajska pruga do zračne luke, obnova Paromlina, obnova Velesajma, sveučilišni kampus Borongaj, Jarunski most, zona Gredelj, Zagrepčanka, obnova gradskih tržnica, obnova okretišta Remiza, obnova fasada u centru grada, dječja bolnica, parking u Klaićevoj, sjeverna obilaznica…

Trenutna politička odgovornost u vidu ostavke je minimum koju bi svaki čovjek, koji drži do svojeg obraza, napravio bez trunke razmišljanja.“ – izjavio je voditelj Mostovog savjeta za financije, gospodarstvo i poduzetništvo Vedran Jerković. „Grad Zagreb je maksimalno zadužen unutar zakonskih okvira, kao i Holding. 2007. prodano je na londonskoj burzi 300 milijuna eura obveznica za poboljšanje komunalne infrastrukture. Od toga je samo 1,5% namjenski potrošeno. Jedino što nije založeno su sportski objekti, pa bi se osnivanjem tvrtke „Sportski objekti“ omogućilo ubacivanje njihove imovine u temeljni kapital i uzimanje novih kredita, ali ne za obnovu, nego za krpanje rupa u proračunu. Držimo da je protuzakonito provoditi projekte bez osiguranih sredstava u proračunu te ćemo zatražiti nadzor od svih institucija nadležnih za izvršenje proračuna.“ – izjavio je Tomislav Jelić.

>>Milan Bandić u Jasenovcu

Ključne riječi

Komentara 7

DA
darwil
16:41 22.02.2019.

Bandić je izvor sveg zla koje je zahvatilo Zagreb a posljedice će biti katastrofalne za Zagreb no biti će kasno za spas.

LE
LeandroZG
13:53 22.02.2019.

kaj ste ocekivali od bandiTa, bitno da se kupuju glasovi novcem poreznih obveznika, Kozari Bok je nas finski model gdje svaka obitelj dobiva zagarantirani dohodak, treba samo svako malo izaci na izbore. A funkcioniranje grada, javnih sluzbi... nema veze dok je bandiT na vlasti, sam sebi je svrha

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
15:06 22.02.2019.

Za kunove i rodjake nikad dosta novaca.... I njegovu kampanju I slobodu koju plaća našim novcem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije