Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pod vodom

Zagrebački zastupnik plutao na platou čija je obnova koštala pet milijuna kuna

Renato Petek
Foto: Facebook/Renato Petek
1/3
25.09.2018.
u 12:36

Riječ je o platou koji se nalazi unutar ulica Macanovićeva-Prosenikova-Hrgovići na Jarunu, a gdje se nalaze gradska knjižnica, banka te prostorije Mjesnog odbora Gajevo

Političar Renato Petek, zastupnik stranke Naprijed Hrvatska u Zagrebačkoj skupštini, objavio je fotografije na kojima pluta u čamcu za napuhavanje, a koje su snimljene na jarunskom platou čija je obnova lani Zagrepčane koštala pet milijuna kuna.

Riječ je o platou koji se nalazi unutar ulica Macanovićeva-Prosenikova-Hrgovići na Jarunu, a gdje se nalaze gradska knjižnica, banka te prostorije Mjesnog odbora Gajevo.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Navečer sam istraživao problem plutajući u gumenom čamcu ‘Explorer’ u još uvijek prisutnoj većoj količini vode, nakon što je od prestanka kiše prošlo više od 8 sati! Dakle, ukoliko padne obilnija kiša ili snijeg, na platou je moguće organizirati i razne zabavne aktivnosti. Da nije žalosno, bilo bi smiješno!

U skupštinskoj raspravi o uređenju javnih prostora, parkova i ulica krajem 2017. godine, ukazao sam na ovaj problem, pa smo saznali da je vrijednost radova sanacije platoa bila oko 5 milijuna kuna, a da je posao obavljala renomirana tvrtka za takve radove, Sitolor d.o.o. iz Slavonskog Broda.

No građani su primijetili već poslije prvih obilnijih kiša da se voda u velikim količinama zadržava i dolazi sve do ulaza u zgradu, što znači da je tada više od polovice platoa prekriveno vodom. Navodno je problem u vertikalnim odvodnim cijevima (koje nisu izmijenjene!?) i vrstama sifona koji su montirani. Također, problem hidroizolacije nije uspješno riješen, jer se, u puno manjoj mjeri nego prije sanacije, i nadalje na nekoliko mjesta voda slijeva u garaže koje se nalaze ispod platoa.

Osim toga, tijekom izvođenja hidroizolacije i zagrijavanja ljepenke bio je izazvan veliki požar u garažama, kada ih je dio devastiran, a samo brzom intervencijom vatrogasaca nije došlo do veće materijalne štete kao i nesreće jer je iz vatre bilo izvađeno više plinskih boca, a dio zgrada je bio evakuiran.

U garažama i godinu i pol poslije požara nema rasvjete, ventilacije niti radi vatrogasni sustav!

Stoga sam gradskoj upravi (koja je naručila radove) postavio nekoliko pitanja oko obnove platoa, troškovnik i ponude, uvid u izvješće o izvršenim radovima, kao i izvještaj o požaru. Logično i dodatno pitanje: zašto je poslije požara kada je devastirano oko 25% garaža i
nakon što se poslije prve kiše vidjelo da radovi nisu rezultirali očekivanim rezultatom, novac izvođaču isplatio u cijelosti, odnosno zašto nije pokrenuta žalba prema izvođaču radova zbog loše izvedenih radova, kao i zbog nastale štete tijekom požara koji su izazvali radnici.

Odgovore ću javno objaviti, ali i raspraviti o njima na skupu građana na navedenoj lokaciji."

>> Pogledajte video vizualizacije rotora u Remetincu

Ključne riječi

Komentara 7

VI
Vito
13:43 25.09.2018.

na jarunskom platou čija je obnova lani Zagrepčane koštala pet milijuna kuna. ::: Cijena je "primjerena" - naime, obližnji SRC Jarun ima zgradu "Tehničke kulture" čiji krov isto prokišnjava kao i prije "popravka" krova. __ Cijena za površinu popravljanja dužine 4m i širine 3 metra je (bubnjevi...) 14.000 kuna - materijal: najjednostavniji terpapir ("ljepenka") -- način popravljanja - skinut sloj šodra, pometen ostatak pijeska tog šodra, naljepljena ljepenka preko postojećeg sloja "točno" iznad mjesta gdje ispodcuri u prostorije. __ Trajanje kvalitete izvedenih raodva - točno do prve kiše nekoliko sati nakon završetka i predaje gotovih i "izvedenih radova". __ žalba??? __ Može, žali se svetom nigdarjevu i njegovom zamjeniku svetom zaboravu

VI
Vito
13:35 25.09.2018.

Pogledajte slike __ Vidi te da je posao odlično odrađen, krov garaže nigdje ne propušta vodu, a voda je bistra i dovoljno duboka za umakanje nogu posjetitelja banke dok čekaju isplatu mirovna. __ Po zimi okolno stanovništvo može organizitari sličuhanje,, sigurnije nego na ledu jarunskih jezera.

AN
ante92
13:12 25.09.2018.

Delanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije