Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traže izmjene poslovnika

Zagrebački SDP: Želimo da se sjednice Skupštine održavaju fizički

Zagreb: Konferencija za medije Kluba zastupnika SDP-a Gradske skupštine
Marko Lukunic/PIXSELL
06.11.2020.
u 16:30

Klub zastupnika te stranke uputio je i prijedlog izmjene poslovnika jer, kažu, telekonferencijska sjednica umanjuje transparentnost

Telekonferencijska sjednica umanjuje načelo javnosti i transparentnosti rada Skupštine.

Argument je to kluba zastupnika SDP-a Gradske skupštine kojim su tražili izmjenu poslovnika Skupštine, a svoj su prijedlog uputili Odboru za Statut, Poslovnik i propise. Predlažu da se tijekom pandemije koronavirusa, po uzoru na Hrvatski sabor, sjednice umjesto online održavaju fizički.

Već dvije sjednice Skupštine, ona u svibnju te posljednja u listopadu, održane su telekonferencijski, za što ne postoji uporište u važećem poslovniku Gradske skupštine niti statutu Grada - rekao je potpredsjednik Skupštine i vijećnik iz redova SDP-a Matej Mišić. Dodao je da se svi uvjeti koji su osigurani u Saboru da bi mogao normalno raditi na fizičkoj sjednici mogu osigurati i Skupštini. Za osobe koje su pozitivne na koronavirus ili se nalaze u samoizolaciji, zbog čega ne mogu prisustvovati fizičkim sjednicama, traže da im se kao i zastupnicima u Saboru omogući da mogu telekonferencijski sudjelovati - odlučivati i raspravljati.

- Prijedlog smo osmislili u konzultaciji s novim SDP-ovim zastupnikom u Skupštini, epidemiologom Brankom Kolarićem. On je stava da, ukoliko se može osigurati distanca i nošenje maski, što se na sjednicama na Velesajmu ispoštovalo i osiguralo, u tom slučaju nema razloga da se sjednica ne održi fizički - kazao je Mišić i pozvao predsjednika Odbora za statut, poslovnik i propise da sazove sjednicu kako bi već na proračunskoj sjednici Skupštine mogli odlučiti o novome poslovniku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije