Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETICIJA

Zagrebački SDP: 'Stop poskupljenju cijena odvoza komunalnog otpada'

Zagreb: Na Trgu potpisivana peticija "Stop poskupljenju cijena komunalnog otpada"
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
11.03.2019.
u 13:12

Najavljeno je poskupljenje odvoza otpada i to za preko 100 posto u prosjeku

Zagrebački SDP pokrenuo je u ponedjeljak na Trgu bana Josipa Jelačića potpisivanje peticije "Stop poskupljenju cijena odvoza komunalnog otpada" reagirajući tako na najavu gradonačelnika Milana Bandića o poskupljenju te usluge. Osim na glavnom gradskom trgu akciju prikupljanja potpisa zagrebački SDP će tijekom ovog tjedna provoditi na još sedam lokacija u gradu.

"Najavljeno je poskupljenje odvoza otpada i to za preko 100 posto u prosjeku. U nekim slučajevima Zagrepčani i Zagrepčanke bi plaćati i do dva i pol puta više nego dosad. Prosječna četveročlana obitelj u 50 do 60 kvadrata plaćala bi godišnje i do 1000 kuna više", upozorio je predsjednik SDP-a Grada Zagreba Gordan Maras na konferenciji za novinare pored štanda na Trgu bana Josipa Jelačića.

SDP želi Zagreb u kojem će odvoz otpada biti uređen po uzoru na gradove kao što su Beč ili Ljubljana gdje se otpadom upravlja efikasnije i jeftinije, naglasio je Maras. Najavio je da im je ambicija prikupiti više od 10 tisuća potpisa i tako poručiti gradonačelniku Bandiću da se počne "više baviti problemima građana a manje političkom trgovinom".

>>Zagreb: Na Trgu potpisivana peticija "Stop poskupljenju cijena komunalnog otpada"

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Vucibatina
Vucibatina
13:32 11.03.2019.

Želim veće cijene otpada !

Avatar links
links
18:47 11.03.2019.

skuplje je ali zato rijedje ili nikako ne odvoze:)

DO
dopizdilomi
15:50 11.03.2019.

Ne stop nego potpuno ukidanje. Otpad je biznis i neka se tako vodi a ne preko grbače građana. Da li građani smiju naplaćivati uslugu držanja nekoliko kanti u svojim dvorištima? Imaj prostor, razvrstaj, donesi a oni lijepo prodaju gotovo. Za građane odvoz mora biti besplatan ali kontejneri za odvajanje se isto moraju nalaziti u blizini građana a ne u njihovim dvorištima ili kilometrima daleko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije