Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bit će problema

Zagrebački SDP: Niti jedna škola u Hrvatskoj ne zadovoljava preporuke nacionalnog stožera

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
03.05.2020.
u 15:24

Predsjednik GO SDP-a Gordan Maras pozvao je premijera da, osim sakralnih objekata, obiđe i obrazovne ustanove

Od potresa, koji je 22. ožujka pogodio Zagreb, prošlo je više od 40 dana, 14.000 osoba je prijavilo štetu, no zakona o sanaciji potresa nema, a 25 školskih objekata je oštećeno.

Upozorio je na to predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras na današnjoj konferenciji za novinare ispred oštećene Gornjogradske gimnazije.

Zatražio je da se što prije krene u obnovu Zagreba, nad čime država treba preuzeti patronat, dok je premijeru Andreju Plenkoviću poručio da osim sakralnih objekata obiđe i zagrebačke škole i bolnice.

- Ja kao roditelj svoju djecu neću pustiti u školu, gdje bi nastava prema planu popuštanja epidemioloških mjera trebala početi 11. svibnja. Ni država niti Grad nisu zajamčili da će djeca u školama biti sigurna, što zbog koronavirusa, što zbog posljedica potresa - rekao je Maras. Tajnica gradskog SDP-a Tanja Djaković dodala je, pak, da ni jedna škola u Hrvatskoj ne može zadovoljiti preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite.

- Bilo bi dobro da pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić objasni svoju najavu da će zagrebačke škole biti spremne za nastavu - rekla je i dodala da se u školama od veljače kasni sa isplatama subvencija za prehranu, kao i za materijalne troškove kojima se financiraju higijenske potrepštine.

Predsjednik Savjeta za visoko obrazovanje, znanost i inovacije SDP-a Emil Tafra rekao je da će problem s nastavom imati i visokoškolske ustanove zbog potresa, smještaja studenata, organizacije prostora i dezinfekcije uređaja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije