Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nogometni kamp

Zagrebački SDP i HDZ protiv Bandića i Šukera

Davor Šuker i Milan Bandić
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/8
14.01.2014.
u 19:50

Žele kamp, ali ne u Zagrebu nego na periferiji. No prava opasnost ne leži u njegovoj gradnji nego u ideji o suorganizaciji Eura 2020.

Plan zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i predsjednika HNS-a Davora Šukera da se na Sveticama sagradi kamp za nogometnu reprezentaciju ujedinio je zagrebački HDZ i SDP. Kažu da nemaju ništa protiv gradnje kampa u Zagrebu, ali su izričito protiv te lokacije. Umjesto Svetica, hadezeovci i esdepeovci predlažu periferiju. Od akcije na Sveticama ograđuje se i predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor (HSLS) koji je rekao da Skupštinu nitko o tome ništa nije pitao.

– Prioriteti su na Sveticama završetak bazena, obnova atletske staze, gradnja atletske dvorane i novih svlačionica, a tek potom objekti kao što je kamp HNS-a i slično – rekao je Kosor. Problematičnija od same gradnje HNS-ova kampa na Sveticama jest ambicija Bandića i Šukera da to bude samo prvi korak do kandidature Zagreba za jedan od 13 gradova domaćina Europskog nogometnog prvenstva 2020. godine. Drugi korak bila bi dogradnja maksimirskog stadiona jer domaćin mora ponuditi stadion kapaciteta najmanje 55.000 mjesta. Bandić procjenjuje da bi građane to koštalo oko 250 milijuna kuna. Vrag je šalu odnio kad su mediji objavili da je Ministarstvo sporta sklonije obnoviti Poljud i za domaćina umjesto Zagreba kandidirati Split. Već su i izračunali da bi cijena dogradnje poljudskog stadiona bila manja – oko 75 milijuna kuna.

No pitanje Poljud ili Maksimir potpuno je promašeno. Pravo je pitanje: treba li nam uopće sudjelovanje u organizaciji Eura 2020.? Odgovor je, naravno, ne. Tko misli drukčije, neka se samo sjeti megalomanske gradnje čak šest dvorana i arena za Svjetsko prvenstvo u rukometu 2009. koje će građane u konačnici koštati između pet i šest milijardi kuna! Ili neka potraže vijest iz kolovoza 2013. godine zgodna naslova: “Zbog duga od 200.000 kuna HEP isključio struju splitskoj Spaladium Areni”.

>> HDZ i SDP protiv Bandića: Bolje da se kamp HNS-a gradi na rubu grada

Komentara 5

ZJ
Zjako
19:54 15.01.2014.

Nemogu im ništa, želja za provizijom je veća od zdravog razuma.

DO
dosaosam
14:05 15.01.2014.

Dečki kak ste zgodni a tek pametni.Ljubi vas majka.

AR
arjavas
09:38 15.01.2014.

Bandić je prodavač magle i demagog . Stalno "mlati tuđim ku..em po plotu . Gradi "Potemkinova sela " i nada se da bu "Gradonačelnik Hrvatske ".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije