Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bandić smijenio upravu

Zagrebački holding preuzima Ana Stojić Deban

Milan Bandić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/5
15.06.2015.
u 22:36

Privremena šefica: Bila je predstojnica ureda uprave. Inače, kći je Ante Brune Stojića, jednog od zapovjednika obrane HVO-a, koji je nepravomoćno osuđen u Haagu

Uprava Zagrebačkog holdinga, izabrana angažiranjem agencije i postavljena dok je dužnost gradonačelnice u gradu Zagrebu obavljala Sandra Švaljek, danas je smijenjena. Tromjesečna nagađanja i trakavicu o njihovoj smjeni pokrenutu s prvim danom imenovanja i postavljanja šefa Holdinga Dejana Fička te članova uprave – Marije Cvrlje zadužene za javnu nabavu, Denisa Nikole Kulišića zaduženog za komunalne usluge te Krešimira Kvaternika zaduženog za financije, presjekao je gradonačelnik Bandić kao što je i najavio.

Jasna poruka

Smjenom uprave Holdinga Milan Bandić još je jednom odaslao jasnu poruku ne samo svim svojim suradnicima, nego i građanima Zagreba – ovakvi "šefovski" potezi dopušteni su mu, objasnit će Bandić, jer su ga građani izabrali i činit će što god procijeni da je dobro za grad.

Upravu je Bandić smijenio nakon nepuna tri mjeseca pod opravdanjem sedam velikih i neoprostivih grijeha koje su učinili u kratkom vremenu upravljanja tvrtkom. I dok im Bandić u sedam grijeha ubraja i ono što nisu mogli zgriješiti, što se može pripisati samo njihovim prethodnicima i privremenoj garnituri postavljenoj nakon uhićenja bivšeg šefa Holdinga Slobodana Ljubičića, najveća Bandićeva zamjerka je to što je novoizabrana uprava odbila potpisati nove ugovore o radu u kojima se odriču klauzule o otpremninama od ukupno 2,8 milijuna kuna. Nudio im je Bandić takve ugovore tri puta i sva tri puta dobio odbijenicu. Spomenuti iznos od 2,8 milijuna kuna bio je, kako je objasnio Fičko, tek instrument osiguranja od političke, ali ne i poslovno uvjetovane smjene, no Bandić za to nije mario.

Imao bolji izbor

Jučerašnjim potezom Bandić je na kocku stavio 2,8 milijuna proračunskih kuna koje će, barem prema prvim najavama, članovi uprave sada potraživati na sudu, tvrdeći kako u nepuna tri mjeseca nisu mogli dobiti nikakav drukčiji, nego politički uvjetovan raskid ugovora. A Bandić je imao izbora: mogao je pričekati još šest mjeseci da završi poslovna godina pa podijeliti otkaze bez isplate milijuna kuna jer bi uskraćivanjem dotacija Holdingu upravu doveo u situaciju da godinu zaključi u minusu i pokaže se nesposobnom voditi tvrtku.

Holding sada preuzima Ana Stojić Deban, koja će obnašati dužnost privremene upraviteljice. Ona je do jučer bila predstojnica ureda uprave te tvrtke, a u sam vrh Holdinga dolazi ponovnim povratkom Slobodana Ljubičića. Inače, Ana Stojić Deban kći je Brune Stojića, jednog od zapovjednika stožera obrane HVO-a, koji je nepravomoćno osuđen na Haaškom sudu.

>>Bandić najavio veliku čistku u Zagrebačkom holdingu

>>Ovo je 7 'važnih razloga' zašto je Bandić smijenio Upravu Holdinga

Komentara 34

IV
IvanXXIII.
07:20 16.06.2015.

U tome što je gđa nečija kći nema krivnje, ali ni zasluge. U ovom slučaju Bandiću je važno jedino to što će ona "razumjeti" njegove potrebe.

Avatar liquidsky
liquidsky
14:51 16.06.2015.

Ana Stojić Deban? Voditeljica ureda? Sekretarica? Sigurno je kuhala dobru kavu. To je neupitna potvrda o iznimnim sposobnostima dotične gospođe. Vjerojatno bi i Microsoft ili NASA-u vodila bez ikakvih problema. Holding samo što ne počne plasirati dionice na burzama u New Yorku i Londonu. Bravo, gradonačelniče! Još jedan dokaz o mudrom upravljanju zagrebačkom javnom imovinom. Bez premca ste, Milane Bandiću. Klanjamo se, evo ispao nam sapun, pa...

AZ
And_ZAGI
12:08 16.06.2015.

Gospođa je privremeno rješenje, baš me zanima tko će biti pravo rješenje. Spominjalo se da bi to mogao biti i Linić, do nedavno najpopularniji ministar u kukuriku vladi po anketama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije