Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CGO

Zagrebački holding: Odlagalište otpada Jakuševec/Prudinec u kategoriji najuređenijih

Jakuševec
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
04.02.2019.
u 15:27

Iz Holdinga su podsjetili kako je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike 9. siječnja donijelo Odluku o redoslijedu i dinamici zatvaranja odlagališta otpada u Hrvatskoj

Zagrebački holding u ponedjeljak je izvijestio da je zagrebačko odlagalište otpada Jakuševec/Prudinec u kategoriji najuređenijih odlagališta u Hrvatskoj prema dokumentu koje je izradilo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike. Iz Holdinga su podsjetili kako je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike 9. siječnja donijelo Odluku o redoslijedu i dinamici zatvaranja odlagališta otpada u Hrvatskoj koja definira dinamiku rada i zatvaranja aktivnih odlagališta neopasnog otpada, sukladno važećim zakonima i propisima, radi provedbe mjera iz Plana gospodarenja otpadom od 2017.do 2022.

U dokumentu "Dinamika zatvaranja odlagališta neopasnog otpada na području Republike Hrvatske" navedena su odlagališta neopasnog otpada na kojima će se nastaviti odlagati neopasni komunalni i proizvodni otpad do popunjena kapaciteta za odlaganje ili do početka rada Centara za gospodarenje otpadom (CGO) i ondje se navodi da je odlagalište "Prudinec - Jakuševec" sanirano odlagalište koje ispunjava kriterije i zahtjeve za odlaganje otpada.

"Otpad se odlaže na sanitaran način i odlagalište ispunjava uvjete za nastavak rada do otvaranja regionalnog centra za gospodarenje otpadom i...odlagalište Jakuševec se nalazi u kategoriji najuređenijih odlagališta u Hrvatskoj", pohvalili su se iz Zagrebačkog holdinga.

Iz Ministarstva zaštite okoliša naveli su da je "odlagalište otpada Jakuševec - Prudinec jedan od rijetkih objekata u Hrvatskoj koji ima funkciju usporedivu s Centrom za gospodarenje otpadom (CGO) u cjelokupnom opsegu predviđenom projektnom dokumentacijom te ispunjava kriterije potrebnih objekata te obavljanja aktivnosti koje treba imati CGO, a vezanih uz sakupljanje, obradu te propisno deponiranje otpada kako je navedeno u Planu gospodarenja otpadom Republike od 2017. do 2022. (reciklažno dvorište, reciklaža građevinskog otpada, prikupljanje i energetsko iskorištavanje odlagališnog plina, postrojenje za obradu biootpada - kompostanu, pročišćavanje procjednih voda, odlaganje komunalnog otpada)", prenijeli su iz Holdinga. Zagrebačko odlagalište Jakuševec/Prudinec  jedno je od 141 aktivna odlagališta u Hrvatskoj.

>>Pogledajte video: Trešnjevka - Otpad na tržnici

 

Komentara 3

Avatar Duran Duran
Duran Duran
19:14 04.02.2019.

Odlagalište otpada Jakuševec/Prudinec u kategoriji najuređenijih

Avatar Duran Duran
Duran Duran
07:36 05.02.2019.

Svaka čast, sloboda medija.....siguran sam da većina stanovnika grada Zagreba ne zanima situacija Jakuševca. Bitno je odpeljati vrečicu bačenu u kontejner, a kome i kako to nije važno jer ste platili odvoz smeća.

DO
dopizdilomi
18:57 05.02.2019.

A sa njega se ne osjeti smrad nego miomirisi jer mi sitnozubi koji ne znaju živjeti u Švicarskoj nemaju tako istančan osjet mirisa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije