Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turizam

Zagrebački HNS podržava uvođenje paušala od 150 kuna za krevete izvan centra

HNS
Foto: Igor Soban/PIXSELL
20.01.2019.
u 18:32

Smatraju da će se tako uspostaviti kvalitetniji i ravnomjerniji turistički razvoj Zagreba.

Zagrebački HNS pozdravlja odluku Gradske uprave da usprkos promjenama u poreznoj politici niti za kunu ne podigne iznos paušalnog poreza po krevetu na području Zagreba, ali smatra da bi se on u postojećem rasponu od 150 do 300 kuna po krevetu morao pravednije raspodijeliti, pa će predložiti Gradskoj skupštini da paušal izvan šireg centra grada iznosi 150 kuna po krevetu, umjesto dosadašnjih 150, 210 i 255 kuna.

"Predlažemo da u Gradu Zagrebu postoje samo dvije zone za plaćanje paušala, koje bi obuhvaćale širi centar grada, te ostala područja izvan njega. U prvoj zoni paušal bi se plaćao u iznosu od 300 kuna po krevetu kao i do sada, dok bi svi ostali u drugoj zoni plaćali 150 kuna po krevetu, umjesto dosadašnje tri visine paušala od 150, 210 i 255 kuna", stoji u priopćenju HNS-a.

Takav amandman na Prijedlog odluke o visini paušalnog poreza po krevetu na području Zagreba uputio je Gradskoj skupštini gradski zastupnik HNS-a Tomislav Stojak. Skupština će o prijedlogu odluke o paušalu raspravljati na sjednici koja će se održati 24. siječnja.ž

Prihvaćanjem predloženog amandmana, smatra HNS, omogućio bi se kvalitetniji i ravnomjerniji turistički razvoj Zagreba, te podizanje kvalitete turističke ponude i smještajnih kapaciteta, budući da, kako su naglasili, "s današnjih ukupno 6829 kreveta privatnih iznajmljivača u gradu ne možemo biti zadovoljni".

Gordan Maras na prosvjedu protiv neispunjenja Bandićevog projekta

Komentara 2

Avatar links
links
09:11 21.01.2019.

jesu to predložila oba dva člana ove "stranke"?

DO
doktorica
21:44 21.01.2019.

kaj buju ovi čistili ipospremali krevete,prali posteljinu,kupovali nove madrace,jastuke ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije