Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZITIVNO MIŠLJENJE

Zagrebački GUP dobio zeleno svjetlo Ministarstva, ide pred Gradsku skupštinu

Prosvjedni skup protiv novog prijedloga GUP-a ispred skupštine Grada Zagreba
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
21.11.2019.
u 10:36

Stručne skupine ministra graditeljstva Predraga Štromara “natjerale” su Grad u posljednjim izmjenama da se na prostoru Hipodroma ostavi sportsko-rekreacijska namjena na minimalno 51 posto područja

Nije svanulo u srpnju niti prošlog petka, ali sunce se, barem što se Generalnog urbanističkog plana (GUP) tiče, konačno ukazalo gradonačelniku Milanu Bandiću. Ministarstvo graditeljstva urbanističkom je dokumentu danas dalo “da”, čemu su se iz Grada nadali još prošlog tjedna, a GUP će se tako vrlo vjerojatno naći na sjednici Skupštine 9. prosinca, na kojoj su već i rebalans starog i prijedlog novog proračuna te se već sad predviđa minimalno trodnevno zasjedanje.

Što se samog GUP-a tiče, zbog već zaključenog dnevnog reda proračunske sjednice gradskog parlamenta, on će se, upozorili su već iz oporbe, kao točka vjerojatno predlagati po hitnom postupku, što znači da neće prolaziti radna tijela.

Stručne skupine ministra graditeljstva Predraga Štromara “natjerale” su Grad u posljednjim izmjenama da se na prostoru Hipodroma ostavi sportsko-rekreacijska namjena na minimalno 51 posto područja, kao što je predviđeno u Prostornom planu, te da se za 37 dijelova grada predviđenih za investicije i gradnju izrade urbanistički planovi uređenja.

Komentara 32

Avatar comandante
comandante
11:22 21.11.2019.

postade GUP predmet trgovine sa najnižim ciljevima... žalosno, prepustiti glavni grad i njegovu izgranju u ruke bplesnom korumpiranom krkanu i njegovoj dotepenskoj sviti je nedopustivo... već su poseljačili grad dovoljno, tj , prilagodili sebi i svojima

2F
2fast4u
11:36 21.11.2019.

kriminalna država, kriminalac koji bi trebao biti u zatvoru misli i dalje pljačkati Grad, Zagrepčani vrijeme je da organiziramo obranu našeg Grada od pljačke. kad institucije štite kriminal vrijeme je za samoobranu!

SJ
Sve je uzalud
11:21 21.11.2019.

.............Bravo Miki................................možeš raditi što hoćeš i................. koliko koćeš.......................ako izgubiš izbore......u bajbuk ili u Hercegovinu....................odmah nakon izbora.................reci oni autobusi što ne mogu ispod volta...............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije