Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koliko je nagrada relevantna?

Zagrebački bi Advent bio prvi i bez glasova iz Hrvatske

advent
Foto: Davor Rostuhar/TZ Zagreb
16.12.2016.
u 09:00

Maximilien Lejeune, izvršni direktor portala European Best Destinations, pokazao brojke vezane uz glasanje

Irelevantna nagrada. Prijevara. Titulu najbolje adventske destinacije neki su “počastili” tim riječima, posprdno komentirajući pobjedu Zagreba među 21 gradom u konkurenciji na portalu European Best Destinations, tvrdeći pritom da je osvojena glasovima iz Hrvatske. Nismo mi prvaci u Adventu, već prvaci u klikanju, komentar je koji se ovih dana može pročitati na društvenim mrežama. No, je li baš tako? Brojke pokazuju da bi Zagreb osvojio titulu najbolje europske božićne destinacije i da nije bilo glasova iz Hrvatske, kaže Maximilien Lejeune, izvršni direktor portala European Best Destinations (EBD).

Ograničenje IP adresa

– Zagreb je dobio 33.607 glasova, a 10.519 ih je iz Hrvatske. Uklonimo li njih, ostaje 23.088 glasova, što je i dalje više nego što ih je dobio drugoplasirani Strasbourg, koji ima 19.242 glasa – ističe Lejeune.

Zemlje koje su najviše glasale za Zagreb, osim Hrvatske, iz koje dolazi 31,3 posto glasova, jesu SAD s 14,3 posto, Austrija s 12,9, Njemačka s 11,6 te Velika Britanija sa 7,2 posto glasova. Tome treba dodati i da se s jedne IP adrese moglo glasati samo jedanput, a ni optužbe da je European Best Destinations irelevantnan portal ne stoje.

– EBD nije ni Amazon ni Facebook, manje smo popularni od Baracka Obame i pape, ali imamo 3,6 milijuna posjetitelja godišnje – napominje Lejeune, dodajući da je video kojim objavljuju rezultate na Facebooku gledan 73.000 puta, a podijeljen više od 1300 puta.

Popunjeno 94 posto kapaciteta

U Turističkoj zajednici Zagreba, pak, kažu da su im najveća nagrada sjajni rezultati u dolascima i noćenjima. Od 25. studenoga do 11. prosinca broj je dolazaka, naime, veći 30 posto (52.430), a broj noćenja 41 posto (100.689) nego lani. Domaći su turisti ostvarili 29.481 noćenje (rast 17%), a strani 71.208 (rast 54%).

– Da će se takav trend nastaviti pokazuju i rezervacije preko booking.com sustava. Pokušate li naći slobodni smještaj ovaj vikend, 94 posto kapaciteta u Zagrebu popunjeno je – ističe Darja Dragoje iz TZ-a.•

Komentara 2

RA
ravdro
16:45 16.12.2016.

Sviđaju mi se ovi podaci o noćenjima. Zagreb postaje turistička destinacija kroz cijelu godinu. Zagreb bude vrlo brzo imao više turistčkih noćenja od naših najboljih destinacija na obali.

NE
Neutralac
23:20 16.12.2016.

Bravo dijaspora..... hvala na ovome... !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije