Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO PRIZNANJE

Zagrebački Advent izglasan trećom najboljom božićnom manifestacijom u svijetu

Advent u Zagrebu
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/2
20.11.2019.
u 15:13

Na prvom mjestu je Christkindlmarkt-Leavenworth u Washingtonu u SAD-u, a drugi je Birmingham's Frankfurt Christmas Market u Birminghamu u Engleskoj.

Zagrebački Advent na globalnom portalu za putovanja i stil života Big 7 Travel izglasan je trećom najboljom božićnom manifestacijom ove godine među 50 takvih priredbi u svijetu.

Na prvom mjestu je Christkindlmarkt-Leavenworth u Washingtonu u SAD-u, a drugi je Birmingham's Frankfurt Christmas Market u Birminghamu u Engleskoj.

Portal Big 7 Travel inače objavljuje razne liste destinacija, restorana, hotela i drugih odredišta i sadržaja za putovanja po cijelom svijetu, a vijest o izboru 50 finalista ovogodišnjih najboljih božićnih manifestacija odnosno u doslovnom prijevodu tržnica (Christmas Market) u svijetu ovog su tjedna prenijeli i neki svjetski mediji-partneri tog portala koji ima oko 2,5 milijuna pratitelja preko više društvenih mreža iz 192 zemlje.

Donoseći listu od 50 najboljih božićnih manifestacija u svijetu, s tog portala ističu da ništa nije bolje za praznično raspoloženje od posjeta božićnim manifestacijama ili tržnicama, pogotovo za vikende, tijekom kojih se mnogi u Europi, SAD-u i šire po svijetu odlučuju za obilazak takvih manifestacija, uživajući u blagdanskom osvjetljenju, kušanju delicija, kupnji i druženju.

Za Zagreb, kojeg je publika izglasala na treće mjesto, uz gradske fotografije u adventskom ruhu naglašavaju da je to "prelijepo" mjesto te da nije teško razumjeti zašto je nekoliko puta proglašavamo najboljom adventskom manifestacijom u Europi. Kažu i da tih dana, ove godine od 30. studenoga do 7. siječnja 2020., cijeli grad "preuzme božićni duh, s klizalištem na otvorenom, puno drveća okićenih lampicama i vožnjama za djecu".

Poručuju i da je to tržište sa "sjajnom hranom i lokalnim zanatima na uličnim štandovima" zbog čega bi se posjetitelji mogli lako vratiti i nekoliko dana za redom.

Iza Zagreb Adventa, na četvrtom mjestu je Beč i njegov Christmas Village Belvedere Palace, dok je peti Stellenbosch Slow Market u Južnoj Africi.

Među prvih deset su još blagdanske božićne manifestacije u Cuscou u Peruu, Chicagu u SAD-u, Manchesteru u Engleskoj, Aachenu u Njemačkoj i Torontu u Kanadi, dok su na zadnjih pet mjesta (45. do 50.) Gothenburg u Švedskoj, New Taipei City na Taiwanu, St. Petersburg na Floridi u SAD-u, Basel u Švicarskoj, Philadelphia u SAD-u te Innsbruck u Austriji.

Ključne riječi

Komentara 4

ZO
Zooltan
04:01 21.11.2019.

cijene se krive vrijednosti, nije advent pimitivno žderanje skupih delicija na štandovima uz nikakve sanitarne uvijete

HR
Hrabraja
16:04 20.11.2019.

Ako su ljudima zabavni štandovi s kobasicama i kuhanim vinom iz peveca, ne bi dalje štel komentirati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije